Annons

Hon tar över Timråbo

Timrå Till våren får Timråbo en ny vd i Lotta Björklund. Viljan att fortsätta utvecklas och prova något nytt fick henne att söka sig till Timrå.

I tolv år har hon trivts  som fastighetschef på Mitthem, men nu ser  hon fram emot att lära känna den nya personalen, fastigheterna, områden och kunder.

– Boendefrågan är viktig för många människor. Det är viktigt att tänka på att man påverkar folks liv, en flytt kan skapa stora förändringar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

H ur känns det att axla rollen som vd?

– Det känns både roligt och lite pirrigt. Det jag gör idag kan jag ju och det här känns som en lagom utmaning. En utmaning är att lära sig nya saker och bryta upp från det man har och kan för att utvecklas.

Läs ocksåChristina har utsatts för trakasserier i flera år: "Jag blir lika rädd varje gång"

Vad kan du bidra med till Timråbo?

– Jag hoppas och tror ta med mig utav erfarenheter i exempelvis elektronisk beredskap då det här är ett större bolag som har kommit långt med rutiner och ordning och reda. Sen är det är inte bara nyttigt för personer att byta jobb utan även nyttigt för organisationer att det kommer in nytt folk. Viktigast är att arbeta med medarbetarna så att de är nöjda och trivs med att gå till jobbet och att man som bolag jobbar tillsammans.

Hur kommer hyresgästerna att märka av dig?

Annons
Läs ocksåTimråbo satsar extra på sommarjobbare

– Jag har mycket hyresgästkontakt som det är  idag och det är en viktig bit. Det är viktigt att ta sig tid att lyssna och pratar med kunderna. Även om man inte tycker samma sak, ska man som kund känna att man kan komma fram med sina åsikter.

Vilka egenskaper har du som gör dig till en bra vd?

– Personalen i dag tycker att jag är väldigt delaktig i det de gör. Jag lyssnar och låter personalen utvecklas.

Vad har du för relation till Timrå?

– Jag brukar vara där och titta på hockey och tidigare bodde mina svärföräldrar i Timrå.

Vad har du gjort tidigare?

– Innan Mitthem kom jag från Öbo i Örebro där jag var vd assistent och innan dess från skolan. Det var väldigt lärorikt att sätta sig in i hur hela bolaget var uppbyggt, det var ju så stort.

Annons

Hur ser du på framtiden?

– Hyresrätten har en fantastisk framtid då efterfrågan ökar. Det är viktigt att få igång flyttkedjan så att det frigörs lägenheter till ungdomar som inte kan betala lika mycket. När man bygger nytt blir det för en viss grupp. Att vi lever längre och bor längre hemma är utmaningar för hyresrätten. Tillgänglighet och trygghet är viktiga bitar för hyresgästerna.

 

 

Fakta: Lotta Björklund

Ålder: 38

Familj: Man och barn

På fritiden: Spelar tennis och tycker om att resa.

Smultronställe: Sommarstugan i finska skärgården.

Aktuell: Ny vd för Timråbo

Läs också Luleå hockey sponsras mest i hela Norrland Hyresgästerna i södra Norrland betalar miljoner i sponsring Tallnäsdagen firade 28 år – blev hetare än vanligt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.