HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Timråbo satsar extra på sommarjobbare

Timrå Kommunala bostadsbolaget i Timrå dubblerar antalet sommaranställda ungdomar och säsongsanställda extraarbetare i år. – Vi vill ta ett större socialt ansvar genom att satsa på vår utemiljö i dessa tråkiga tider, säger Vanja Aldengård, förvaltningschef på Timråbo.
Foto: Timråbo
I år blev det en webbaserad handledarutbildning och med behörigt avstånd mellan kursdeltagarna.

– Vi är ett litet bolag, men känner att vi vill satsa på vår utemiljö i dessa tråkiga tider. Därför tar vi i år ett extra stort socialt ansvar och anställer dubbelt så många, 20 stycken, sommarungdomar och säsongsanställda fastighetsskötare. Det är mycket för att vara ett bolag med vanligtvis 25 anställda, säger Vanja Aldengård.

Timråbos befintliga fastighetsskötarna har i år fått en webbaserad handledarutbildning för att kunna ta ett större ansvar med att ge de nya arbetarna en så bra start som möjligt.

Läs ocksåGaragestriden har fått hyresgästerna att gå samman

– Vi har även en arbetsintroduktion både för ”säsongare” och sommarjobbare. Jag tycker att vi verkligen finslipat på detaljerna och lyfter lite extra i år på det här planet, säger Linda Byström, HR-generalist på Timråbo.

Har ni behövt corona-anpassa verksamheten?
– Vi följer självklart rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och vi uppmanar även vår personal till detta. När vi körde utbildning så löste vi det genom att koppla upp oss via Googlemeet och köra en webbaserad utbildning i en corona-anpassad lokal. Handsprit framme, två meter mellan varje bord och alla tolv fastighetsskötare satt var och en för sig. Under normala omständigheter hade utbildaren varit på plats, men han bor i Stockholm och det vore oetiskt att ta hit honom i dessa tider, så vi fick köra på det näst bästa alternativet. Och det fungerade utmärkt, säger Linda Byström.

Årets extra satsning beror också på den respons Timråbo fick av fjolårets sommaranställda.

Läs ocksåNär prepping kostar skjortan klarar grannarna krisen ihopBildmontage med en krislåda fylld av saker som nödradio och stormkök. Intill två kvinnor som förbereder mat vid ett bord.

– Vi fick många fina kommentarer, att vi jobbar som ett team, att man kan fråga om allt utan att känna sig dum, att man trivdes hos oss helt enkelt. Det här kan vi lyfta ännu mera med tänkte vi, man ska satsa på det man är bra på och lyfta med det. Så i år gjorde vi det, avslutar Linda Byström.

Säsongsarbetarna började jobba den här veckan och sommarjobbarna kommer den 15 juni när sommarlovet börjat.

Läs också Nu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor" Därför kan du hitta dallerspindlar i din lägenhet Lenas och Susannes grönskande oaser blev till sten – Uppsalahem vill ha enhetliga uteplatser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.