Annons

Hotfull man försöker lura hyresgäster

Alingsås Alingsåshem varnar för en bedragare som rört sig i ett bostadsområde. Flera boende har polisanmält mannen som uppträtt hotfullt när han inte blivit insläppt.
Alingsåshem varnar för bedragaren på sin webb.

På sin hemsida varnar Alingsåshem för en man som knackat dörr i området Stockslycke i Alingsås. När hyresgästerna öppnat har han försökt att sälja varor och sedan uppträtt hotfullt när han blivit nekad att komma in.

Vad man vet har ingen hyresgäst blivit av med några kontanter, säger Jenny Bengtsson som är kommunikatör på Alingsåshem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Däremot har flera personer tyckt att det har varit obehagligt och hotfullt. Därför har de valt att polisanmäla händelsen, säger hon.

Annons

Jenny Bengtsson berättar att det någon gång om året dyker upp liknande bedragare i bostadsområdena.

– Ofta utger de sig för att jobba för bostadsbolaget, säger hon.

Annons
Läs ocksåStjäl bostadsannonser från Blocket – lurar dig skaffa dyra abonnemang: "Toppen av ett isberg"Fredrik Strömsten, vd på Qasa som driver Blocket bostad, reagerar kraftigt på att så många sajter stjäl Blocket-annonser och använder dem som lockbete för att tjäna pengar.

Nu uppmanas hyresgästerna att inte acceptera några affärsförslag, att inte lämna ifrån sig kontanter och att kontakta Alingsåshem om de utsätts för misstänkta bedrägeriförsök.

Läs också Bedragare blåste bostadssökande - lockade med falska annonser Alingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:n Notorisk bedragare lurar äldre att betala till "Hyresgästföreningen" Strandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.