HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hovrätten slår fast tingsrättens dom mot 20-årig huvudman

Malmö Hovrätten dömer den 20-åriga huvudmannen till samma straff som tingsrätten för sprängningen mot bostadsbolaget Victoria Park. Däremot frikänns en 16-åring för medhjälp.

På julafton i fjol utsattes bostadsbolaget Victoria Park för ett bombattentat. En 20-årig huvudman dömdes i tingsrätten till två år och fem månader för allmänfarlig ödeläggelse, och nu slår hovrätten fast tingsrättens dom, skriver Sydsvenskan. 

I tingsrätten dömdes även två yngre personer för medhjälp till allmänfarlig ödeläggelse, och tingsrätten menar att de ska ha hållit vakt på gården vid sprängningen. En 16-åring dömdes till ungdomsvård och 17-åringen till skyddstillsyn, men hovrätten menar att det inte går att slå fast att 16-åringen med säkerhet har deltagit i sprängningen av Victoria parks kontor. 

Läs ocksåKastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning

Hovrätten väljer därför att frikänna 16-åringen.

 20-åringen frikändes för två andra bombattentat mot Victoria Park som skedde den 20 respektive den 21 december, skriver Sydsvenskan.

Läs också Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen Hyresgäst jagas för explosionen i Göteborg – bodde olovligt och skulle vräkas Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.