HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Huggsexa om årets byggbonus

Nyheter Sveriges kommuner kastar sig över den nya byggbonusen. Av 290 kommuner har över 200 stycken skickat in en ansökan om att ta del av miljardkakan.
Det är dyrt att bo i en nybyggd lägenhet. Var tredje hyresgäst i länet har inte råd med det.

Våren 2016 beslutade regeringen att dela ut 1,85 miljarder kronor i byggbonus till kommuner som anstränger sig för att förbättra boendesituationen samt tar emot nyanlända. Hem & Hyra har tidigare skrivit om att hela 111 beviljades stödet, som förväntas ge upphov till 49 624 nya bostäder.

I år har intresset för byggbonusen vara ännu större. Totalt har över 200 kommuner sökt det statliga bidraget, vilket totalt omfattar 73 500 nya bostäder.

Läs ocksåTusentals gröna jobb skapar akut bostadsbrist och oro i Norrland

– Det är bra fart på bostadsbyggandet. Regeringens byggbonus bidrar till att kommunerna nu planerar för fler bostäder och tar ansvar för bostadsförsörjningen, säger bostadsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

För att få ta del av bonusen behöver kommunerna bland annat ha en aktuell översiktsplan och aktuella riktlinjer för bostadsförsörjning. Totalt fördelas i denna omgång 1,8 miljarder mellan de kommuner som får sina ansökningar beviljade.

– Regeringen vill fortsätta att stödja kommunernas arbete och styra så att fler bostäder fortsätter att byggas, säger Peter Eriksson.

Läs ocksåHär "röstar" Storviksborna inför nybygge

Boverket beslutar under november vilka kommuner som beviljas stöd.

Läs också Här får folket bestämma vad som ska byggas Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Överhettat i Uppsala - allt fler hemlösa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.