HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyltebostäder höjer hyran med 1,58 procent

Hylte Den första februari blir det ny hyra för hyresgäster hos Hyltebostäder. Parterna landade på en höjning på 1,58 procent men några fick ingen alls.

Det kommunala bostadsbolaget i Hylte yrkade på två procent men i förhandlingarna med Hyresgästföreningen fick de nöja sig med 1,58 procent.

Orsaken till höjningen beror främst på bostadsbolagets ökade kostnader för el och sophantering. Hyresgästföreningens förhandlare Jim Johansson är nöjd med uppgörelsen.

Läs ocksåPrivatvärdar i Varberg toppar hyreskraven i Halland – yrkar på 9,56 procentI Varberg vill Derome Fastighet och en rad andra privatvärdar höja hyrorna med 9,56 procent i januari. Halmstads kommunala hyresvärd HFAB har presenterat ett utgångsbud på 5,5 procent.

− Uppgörelsen ligger på en rimlig nivå och helt i linje med övriga uppgörelser i regionen. Nivån på höjningen är motiverad utifrån bland annat låga räntor och låg inflation, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

De hyresgäster som bor på Hallgatan i Rydöbruk samt Hyltevägen och Skolvägen i Landeryd får ingen höjning alls. Enligt Jim Johansson var det Hyltebostäders eget förslag.

− Det handlar om att ge och ta i en förhandling, säger han.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan

Hyltebostäder har 534 lägenheter. Förra året höjdes hyran med 1,75 procent.

Läs också Sopproblem sattes på sin spets i Hylte Hyresvärden räntekostnader - del av din hyra Speciellt att vara bostadschef i Hylte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.