HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyr ut din parkering när den inte används

Nyheter Genom en ny tjänst ska parkeringsplatserna utnyttjas bättre. Du ska kunna hyra ut din p-ruta när den inte används.
Ett utsnitt ur appen som ska få oss att använda parkeringsplatserna mer effektivt.

Tjänsten, som utvecklats som en app till smarta telefoner, ska fungera ungefär som att hyra ut lägenheten när du är på semester. När parkeringsplatsen inte används kan du lägga ut den för uthyrning och på samma sätt leta efter en parkering när du är ute och kör bil. 

Skaparna till appen har stora förhoppningar och tror att det kan leda till att färre parkeringsplatser behöver byggas i samband med nyproduktion av bostäder. Varje parkeringsruta kostar mellan 200 000 och 400 000 kronor att producera. Om normen kan sänkas så kan kostnaden för att nyproducera nya bostäder är mycket vunnet.

Annons
Läs ocksåGaragestriden har fått hyresgästerna att gå samman

Det kan handla om miljarder i sänkta kostnader bara i Stockholm, menar Erik Glitterstam, på Apparkingspot, som utvecklat tjänsten.

Ett problem som kan uppstå är om innehavaren till parkeringsplatsen, eller den som hyr parkeringen tillfälligt, inte följer de tidsangivelser som man kommit överens om. Det ska dock finnas en möjlighet att rapportera till ägaren, om det skulle stå en bil på platsen på den tid man kommit överens om att den ska finnas ledig för uthyrning.

Annons
Läs också P-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar Tusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare Ingemar möttes av mosad framskärm – fler skador när bilar växer ur p-platserna Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.