Annons

Hyr ut din parkering när den inte används

Nyheter Genom en ny tjänst ska parkeringsplatserna utnyttjas bättre. Du ska kunna hyra ut din p-ruta när den inte används.
Ett utsnitt ur appen som ska få oss att använda parkeringsplatserna mer effektivt.

Tjänsten, som utvecklats som en app till smarta telefoner, ska fungera ungefär som att hyra ut lägenheten när du är på semester. När parkeringsplatsen inte används kan du lägga ut den för uthyrning och på samma sätt leta efter en parkering när du är ute och kör bil. 

Skaparna till appen har stora förhoppningar och tror att det kan leda till att färre parkeringsplatser behöver byggas i samband med nyproduktion av bostäder. Varje parkeringsruta kostar mellan 200 000 och 400 000 kronor att producera. Om normen kan sänkas så kan kostnaden för att nyproducera nya bostäder är mycket vunnet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det kan handla om miljarder i sänkta kostnader bara i Stockholm, menar Erik Glitterstam, på Apparkingspot, som utvecklat tjänsten.

Ett problem som kan uppstå är om innehavaren till parkeringsplatsen, eller den som hyr parkeringen tillfälligt, inte följer de tidsangivelser som man kommit överens om. Det ska dock finnas en möjlighet att rapportera till ägaren, om det skulle stå en bil på platsen på den tid man kommit överens om att den ska finnas ledig för uthyrning.

Annons
Läs också Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Garagestriden har fått hyresgästerna att gå samman

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.