HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyran klar hos Växjöbostäder

Växjö Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Växjöbostäder är klara. Vid årsskiftet höjs hyran med 2,45 procent för Växjöbostäders hyresgäster.
Foto: Annika Wallsson
Växjöbostäders hyresgäster får en hyreshöjning med 2,45 procent nästa år.

Det hela är ett två-årsavtal som innebär att även för år 2021 höjs hyran med 2,45 procent. Höjningen innebär att en lägenhet som i dag har en månadshyra på 5 800 kronor får en höjning med ungefär 140 kronor i månaden, enligt ett pressmeddelande från Växjöbostäder.

Växjöbostäder gick in i förhandlingarna i höst med ett yrkande om att höja hyran med 3,9 procent. Sedan dess har förhandlingar pågått med Hyresgästföreningen.

Läs ocksåVara bostäder säljer hus i Kvänum i kritiserad affär

Uppgörelsen är den högsta hyreshöjningen i hela Kronoberg.

Växjöbostäder ägs av Växjö kommun och äger omkring 9 000 lägenheter.

Så här mycket höjs hyran i Kronoberg

Läs ocksåVästsveriges kommunala värdar lämnar ifrån sig miljontals kronor
Fakta: Så mycket höjs hyran i Kronoberg 2020
  • Växjöbostäder: 2,45 %
  • Allbohus: 2,3 %
  • Vidingehem (år 2 av 2): 1,65 %
  • Ljungbybostäder (år 2 av 2): 1,9 %
  • Lessebohus (år 2 av 2): En etta med kök höjs med 70 kronor i månaden. Tvåorna får 85 kronor i hyreshöjning. Treorna höjs med 105 kronor, fyrorna med 125 kronor och lägenheter med fem rum får en månadshöjning av hyran med 140 kronor. (Motsvarar ungefär 1,8 %)
  • Älmhultsbostäder: Förhandlar inte mot årsskiftet utan mot första april nästa år.
Läs också Så plockar kommuner ut miljarder ur allmännyttan De lär känna Sverige med nål och tråd Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.