Annons

Hyran klar hos Växjöbostäder

Växjö Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Växjöbostäder är klara. Vid årsskiftet höjs hyran med 2,45 procent för Växjöbostäders hyresgäster.
Foto: Annika Wallsson
Växjöbostäders hyresgäster får en hyreshöjning med 2,45 procent nästa år.

Det hela är ett två-årsavtal som innebär att även för år 2021 höjs hyran med 2,45 procent. Höjningen innebär att en lägenhet som i dag har en månadshyra på 5 800 kronor får en höjning med ungefär 140 kronor i månaden, enligt ett pressmeddelande från Växjöbostäder.

Växjöbostäder gick in i förhandlingarna i höst med ett yrkande om att höja hyran med 3,9 procent. Sedan dess har förhandlingar pågått med Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Uppgörelsen är den högsta hyreshöjningen i hela Kronoberg.

Annons

Växjöbostäder ägs av Växjö kommun och äger omkring 9 000 lägenheter.

Så här mycket höjs hyran i Kronoberg

Annons
Läs ocksåDärför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet
Fakta: Så mycket höjs hyran i Kronoberg 2020
  • Växjöbostäder: 2,45 %
  • Allbohus: 2,3 %
  • Vidingehem (år 2 av 2): 1,65 %
  • Ljungbybostäder (år 2 av 2): 1,9 %
  • Lessebohus (år 2 av 2): En etta med kök höjs med 70 kronor i månaden. Tvåorna får 85 kronor i hyreshöjning. Treorna höjs med 105 kronor, fyrorna med 125 kronor och lägenheter med fem rum får en månadshöjning av hyran med 140 kronor. (Motsvarar ungefär 1,8 %)
  • Älmhultsbostäder: Förhandlar inte mot årsskiftet utan mot första april nästa år.
Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar" Kenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgaranti

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.