Annons

Hyran upp för Härnösandshus hyresgäster

Härnösand AB Härnösandshus höjer hyrorna med 1,69 procent från 1 januari 2013. Före förhandlingarna med Hyresgästföreningen yrkade bostadsföretaget på 2,95 procent.

Trots förra årets positiva resultat på 6,2 miljoner, varav 3,5 miljoner gick till koncernbidrag, behöver allmännyttan Härnösandshus mer pengar. I början på december lämnade de in ett yrkande till Hyresgästföreningen på 2,95 procent i hyreshöjning.

Men kravet gick inte igenom. Parterna kom istället överens om en höjning med 1,69 procent från och med årsskiftet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Att det ändå blev en höjning beror på att kostnaderna för hyresvärden stiger, de kommunala taxorna höjs under 2013 och bolaget får i och med höjningen en bibehållen möjlighet till underhåll” skriver Hyresgästföreningens förhandlare Conny Säker i ett utskick till medlemmarna.

Annons

Hyresförändringen innebär ett påslag på 85 kronor om du har en nuvarande hyra på 5 000 kronor.

Vill du räkna ut vad din nya hyra blir exakt så multiplicerar du din nuvarande hyra med 1,0169.

Annons
Läs ocksåVärden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur"Bild på hyreshus lie på avstånd. En text med citationstecken syns i höga hörnet. I de två meningarna står: " Idag har jag 16 gr inne o inget varmvatten. "Fel du har 20 grader."
Läs också Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.