HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyran upp i Strömsund

Strömsund Årets förhandlingar i Jämtland har resulterat i jämförelsevis låga höjningar, en procent eller under. Även hyrorna för Strömsunds hyresbostäder landade på en procent.
Foto: Åsa Eriksson
1 april höjs summan på hyresavierna i Strömsund.

Inför årets förhandlingar med Hyresgästföreningen ville vd för kommunala Strömsunds Hyresbostäder, Rolf Nilsson, se en höjning med 1,74% från 1 april. Ett enligt honom lågt och rimligt utgångsbud.

– Vårt äskande är för att täcka de förhöjda kostnader som vi själva inte kan påverka. Till exempel taxehöjningar och löneökningar. Men vi har ju heller ingen glädje av att chockhöja hyror och förlora hyresgäster. För ett antal år sedan var underhållet mycket eftersatt och vakanserna höga. Nu har vi en betydligare stabilare ekonomi och får bolaget att gå runt. Det är fantastiskt och vi är rädda om de hyresgäster vi har, sa Nilsson till Hem & Hyra före förhandlingsstarten den 16 mars.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

Nu har han och Hyresgästföreningen nått en överenskommelse.

Hyrorna höjs med 1 % från 1 april 2015 och fördelas enligt nedan:

  • Hyran där uppvärmning ingår höjs med 9 kr/kvm och år.
  • Hyran där även hushållsel ingår höjs med 12 kr/kvm och år.
  • Hyran där hyresgästen själv betalar värme och hushållsel höjs med 2 kr/kvm och år.

Avtalet löper fram till 31 mars 2016.

Fakta: Strömsunds Hyresbostäder

Strömsunds Hyresbostäder är allmännyttan i kommunen.

Beståndet är cirka 900 lägenheter, i hyreshus och små radhus.

Bildades 1997 men har sitt ursprung i kommunala bostadsstiftelser från 1950-talet.

Är verksam i Strömsund, Hammerdal, Hoting, Backe, Rossön och Gäddede.

Omsätter cirka 44 Mkr.

Har 13 anställda.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.