Annons

Hyrde ut i andra hand utan lov – mister kontraktet

Jönköping En hyresgäst i Jönköping hyrde ut sin lägenhet i andra hand utan hyresvärdens medgivande. Nu blir han av med hyreskontraktet.

Hyresgästen hyrde ut sin tvåa i andra hand utan att berätta det till hyresvärden. När hyresvärden upptäckte att hyresgästen egentligen var skriven på en annan adress och att en annan person bodde i den hyrda lägenheten, uppmanades hyresgästen att sluta med andrahandsuthyrningen. Men uthyrningen upphörde inte och hyresvärden vände sig till hyresnämnden.

När nämnden höll sitt möte fanns inte hyresgästen på plats. Eftersom han utan tillstånd hyr ut sin lägenhet i andra hand och inte slutat, trots uppmaning om rättelse, anser nämnden att hyresgästen åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst i sådan mån att avtalet inte skäligen bör förlängas.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

”Dessutom synes han ha sin bostad på annat håll. Han kan därför inte anses ha behov av lägenheten”, skriver hyresnämnden i sitt beslut.

Hyresgästen måste flytta, gör han inte det får han avhysas på egen bekostnad.

Annons
Läs också Utbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad" Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar Gör succé hos turister men stör grannarna - nu vill värden vräka mannen Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.