HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresbostäder bygger i hamnen

Norrköping Hyresbostäder är en av åtta utvalda byggherrar som får vara med och bygga bostäder i inre hamnen i Norrköping. Den nya stadsdelen ska på sikt ge 2 000 nya bostäder.
Foto: Norrköpings kommun
,

Norrköpings kommun ska förvandla den inre hamnen till en ny stadsdel med kanaler, bostäder, parker, restauranger och kajer. Intresset för att vara med och utveckla området har varit stort. Totalt 25 byggherrar, både lokala och internationella, har varit med och lagt anbud.

Nu har kommunen valt ut åtta företag som får vara med och bygga den första etappen på 600 bostäder i tre kvarter, där 35 procent ska vara hyreslägenheter.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Bland de företag som valts ut finns bland annat hyresvärdarna kommunägda Hyresbostäder, Mannerssons och Henry Ståhls fastigheter. Företagen kommer ingå i en byggherregemenskap, en arbetsmodell som använts vid skapandet av nya stadsdelar i exempelvis Uppsala och Göteborg.

Första etappen av inre hamnen ska börja byggas om tre år och stå färdig 2020. Hela området beräknas stå klart 2028 och ska då innehålla cirka 2 000 nya bostäder. 

Fakta: De åtta byggherrarna

Skanska

Hauschild+Siegel Architecture

Slättö Förvaltning

HSB

Hyresbostäder i Norrköping

Henry Ståhl fastigheter

Riksbyggen

Mannersons Fastighets AB

Läs också Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu” Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.