Annons

Hyresförhandlingar i Sala strandat

Sala Hyresförhandlingen mellan Salabostäder och Hyresgästföreningen för 2011 har strandat. Förhandlingen tas nu över av Hyresmarknadskommittén.

Inför förhandlingen, som gäller hyror från och med 1 januari 2011, yrkade Salabostäder på en höjning med 4,73 procent. Efter flera förhandlingstillfällen stannade hyresvärdens bud på 3,9 procent och Hyresgästföreningen ville sträcka sig till 2,5 procent men inte längre.

– Vi har fått många reaktioner från medlemmar och hyresgäster kring att Salabostäders yrkande är alltför högt, säger Hans-Göran Lång, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Förra året enades parterna om 2,8 procent och Hyresgästföreningen har hoppats på att i år hamna på en ännu lägre nivå.

För Ulf Holmqvist, VD för Salabostäder, känns det inte bra att förhandlingen strandade.

Annons

– Men vi är överrens med Hyresgästföreningen om att vi inte är överrens. Vi har olika uppfattningar
 om våra kalkyler. Framför allt är det förväntade ränteutgifter vi ser olika på där vi tror att räntorna kommer att dra iväg mer än vad Hyresgästföreningen tror, säger han till Hem & Hyra och tillägger:

Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.

– Och vi har ingen hög med pengar undanstoppade för planerat underhåll, vilket vi skulle behöva ha. På sikt är det inte bra varken för bostäderna eller hyresgästerna, säger Ulf Holmqvist.

Salabostäder är ett kommunalt bolag med cirka 2 700 lägenheter och lokaler.

Annons

Hyresmarknadskommittén är ett partsammansatt organ med representanter för kommunala fastighetsägarorganisationen Sabo och Hyresgästföreningen.

Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”
Läs också Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.