HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst kastas ut från Bostad först lägenhet

Helsingborg Enligt Helsingborgshem ska hyresgästen mekat med motorcyklar och mopeder i grovsoprummet och haft kompisar på besök som uppträtt störande. Nu riskerar hyresgästen att förlora sin bostad.
Foto: Gry Ellebjerg

Hyresgästen har bott i ettan på 31 kvadrat i Helsingborg sedan 2016. Han har fått bostaden genom projektet Bostad först som innebär att en person som tidigare varit långt ifrån bostadsmarknaden fått en lägenhet. Nu riskerar mannen att åter hamna i hemlöshet.

I februari fick hyresgästen ett varningsbrev där det framkom att hyresgästen ska ha mekat med mopeder och motorcyklar i källaren. Källaren ska även ha luktat starkt av avgaser och skräpats ned. Helsingsborgshem klagar även på att källardörrarna varit öppna och att hyresgästen och hans kompisar suttit utanför och varit högljudda. Det har medfört att grannarna tyckt det varit obehagligt och inte velat gå ned i tvättstugan.

Läs ocksåHFAB säger nej till byte

Trots varningsbrevet i februari har enligt Helsingborgshem inga rättelser gjorts. Nu är hyresgästens kontrakt uppsagt till den första augusti. Ärendet ska avgöras i Hyresnämnden i Malmö men inget sammanträdesdatum är ännu fastställt.

 

Fakta: Bostad först

Svenska kommuner låter ofta hemlösa ”kvalificera” sig till ett eget boende genom att gå från natthärbärge, korttidsboende till eget förstahandskontrakt. Bostad först gör tvärtom. Först egen bostad, sedan massiva hjälpinsatser. I Helsingborg har hyresgästerna bland annat fått stöd av ett mobilt team av socialarbetare och deras hälsa följs upp i samarbete med Lunds universitet. Helsingborg och Stockholm var de första kommunerna som började arbeta enligt modellen.

Läs också Norrland får betala när rika Stockholmskommuner "dumpar" bostadslösa Så drabbas bostadslösa av social dumpning: Familjen fick en enkel biljett till Kramfors Miljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter Bernt fick vänta två år på badrum - huset blev tvångsförvaltat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.