Annons

Hyresgäst sades upp efter brand – får bo kvar

Trelleborg Hyresgästen orsakade en brand av misstag. Trelleborgshem sade upp honom men efter förhandlingar i hyresnämnden får hyresgästen nu bo kvar.

Hyresgästen råkade välta ett stearinljus som satte fyr på en hög med kläder. Branden släcktes snabbt och även om brandkåren hann larmas till platsen syntes det efteråt inga spår av branden i lägenheten. Hyresgästen har bott länge hos Trelleborgshem utan problem men trots det blev han uppsagd. Han bestred, med hjälp av Hyresgästföreningen, uppsägningen och parterna möttes i hyresnämnden. Väl på plats försökte hyresnämnden förgäves få till stånd en förlikning. Trelleborgshem höll fast vid uppsägningen. Efter förhandlingen ändrade sig dock Trelleborgshem och hyresgästen får nu bo kvar. 

– Jag är glad att kunna meddela hyresgästen att han får bo kvar. Det var en olyckshändelse som var på väg att få katastrofala konsekvenser för hyresgästen och det känns bra att kunna rätta till detta, säger Malou Gamborn, jurist på Hyresgästföreningen. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Läs mer:

Hyresgäst sägs upp efter brand

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.