HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst sades upp efter brand – får bo kvar

Trelleborg Hyresgästen orsakade en brand av misstag. Trelleborgshem sade upp honom men efter förhandlingar i hyresnämnden får hyresgästen nu bo kvar.

Hyresgästen råkade välta ett stearinljus som satte fyr på en hög med kläder. Branden släcktes snabbt och även om brandkåren hann larmas till platsen syntes det efteråt inga spår av branden i lägenheten. Hyresgästen har bott länge hos Trelleborgshem utan problem men trots det blev han uppsagd. Han bestred, med hjälp av Hyresgästföreningen, uppsägningen och parterna möttes i hyresnämnden. Väl på plats försökte hyresnämnden förgäves få till stånd en förlikning. Trelleborgshem höll fast vid uppsägningen. Efter förhandlingen ändrade sig dock Trelleborgshem och hyresgästen får nu bo kvar. 

– Jag är glad att kunna meddela hyresgästen att han får bo kvar. Det var en olyckshändelse som var på väg att få katastrofala konsekvenser för hyresgästen och det känns bra att kunna rätta till detta, säger Malou Gamborn, jurist på Hyresgästföreningen. 

Läs ocksåLösspringande hund bajsade fritt – nu åker husse ut

Läs mer:

Hyresgäst sägs upp efter brand

Läs också Blev av med hyresrätt efter att ha avslöjats som scoutledare Misshandlade tidningsbudet – nu åker fyrabarnspappan ut Misstänkte olovlig piercing – kvinnan får behålla lägenheten efter värdens missar Omfattande brand i hyreshus i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.