Annons

Hyresgäst i Svalöv är rädd att hemmet utgör en säkerhetsrisk

Svalöv Fönster som inte går att öppna, unken lukt och en spricka i väggen som bara växer. Listan på brister i fastigheten i Svalöv kan göras lång. Nu kräver hyresgästen åtgärder.
Brister i fastigheten i Svalöv
Foto: Hyresnämnden
En skadad ytterdörr och en murken vindslucka är bara några av de brister som hyresgästen i Svalöv har anmält till hyresnämnden.

Hyresgästen har tillsammans med Hyresgästföreningen region norra Skåne sammanställt en lista med 28 punkter som enligt dem behöver åtgärdas i fastigheten. Listan innehåller allt från att undersöka den orangea vätska som rinner i badrummet till att laga trasiga fönster och undersöka den spricka i vardagsrummet som ständigt växer.

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö är hyresgästen rädd för sin egen säkerhet eftersom hon misstänker att sprickan, som återfinns både på innerväggen och ytterväggen, kan vara ett tecken på att fastighetens konstruktion är skadad. Hyresgästen vill även att värden undersöker den murkna vindslucka som är placerad i taket utanför hennes ytterdörr eftersom hon är rädd att även den kan utgöra en säkerhetsrisk. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här och gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Annons

Redan i augusti 2018 skickades en blankett till värden som sammanfattade bristerna i bostaden. Sommaren blev till höst som blev till vinter. När inget hade hänt valde hyresgästen att tillsammans med Hyresgästföreningen ansöka om ett åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden. 

I sitt svar till hyresnämnden påpekar värden att han har åtgärdat vissa av bristerna i fastigheten. Han uppger även att ambitionen är att samtliga brister ska åtgärdas. Anledningen till att det ännu inte har skett beror, enligt värden, på att hyresgästen har varit svår att få kontakt med.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

I vår ska hyresnämnden undersöka skicket i bostaden och ta ställning till om värden ska få ett åtgärdsföreläggande eller inte.

Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Annika Backlund svarar på kritiken mot AB-hem: "Jag vill vara en bra värd" Här tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart” Johannas kök faller sönder - över 70 lägenheter synas i stor insats mot hyresvärd

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.