Annons

Hyresgäst i Svalöv är rädd att hemmet utgör en säkerhetsrisk

Svalöv Fönster som inte går att öppna, unken lukt och en spricka i väggen som bara växer. Listan på brister i fastigheten i Svalöv kan göras lång. Nu kräver hyresgästen åtgärder.
Brister i fastigheten i Svalöv
Foto: Hyresnämnden
En skadad ytterdörr och en murken vindslucka är bara några av de brister som hyresgästen i Svalöv har anmält till hyresnämnden.

Hyresgästen har tillsammans med Hyresgästföreningen region norra Skåne sammanställt en lista med 28 punkter som enligt dem behöver åtgärdas i fastigheten. Listan innehåller allt från att undersöka den orangea vätska som rinner i badrummet till att laga trasiga fönster och undersöka den spricka i vardagsrummet som ständigt växer.

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö är hyresgästen rädd för sin egen säkerhet eftersom hon misstänker att sprickan, som återfinns både på innerväggen och ytterväggen, kan vara ett tecken på att fastighetens konstruktion är skadad. Hyresgästen vill även att värden undersöker den murkna vindslucka som är placerad i taket utanför hennes ytterdörr eftersom hon är rädd att även den kan utgöra en säkerhetsrisk. 

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här och gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Annons

Redan i augusti 2018 skickades en blankett till värden som sammanfattade bristerna i bostaden. Sommaren blev till höst som blev till vinter. När inget hade hänt valde hyresgästen att tillsammans med Hyresgästföreningen ansöka om ett åtgärdsföreläggande hos hyresnämnden. 

I sitt svar till hyresnämnden påpekar värden att han har åtgärdat vissa av bristerna i fastigheten. Han uppger även att ambitionen är att samtliga brister ska åtgärdas. Anledningen till att det ännu inte har skett beror, enligt värden, på att hyresgästen har varit svår att få kontakt med.

Annons
Läs ocksåDärför kameraövervakas hyresgästerna i soprummen: ”Mycket pengar men värt det”رجل يقف داخل غرفة البيئة

I vår ska hyresnämnden undersöka skicket i bostaden och ta ställning till om värden ska få ett åtgärdsföreläggande eller inte.

Läs också Hyresvärden vägrar fixa bristerna - tvingas betala 20 000 kr Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Kommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret" Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.