HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgäst vägrar släppa in hyresvärd

Helsingborg I över ett år har grannar klagat på att det luktar illa från hyresgästens lägenhet. Sedan dess har värden bokat in minst tretton besiktningsmöten som hyresgästen avbokat. Nu riskerar hyresgästen att åka ut.
Foto: Gry Ellebjerg
Värden har försökt få göra en tillsyn av lägenheten i över ett år. Men hyresgästen har avbokat varje möte.

Hyresgästen bor i två rum och kök på 36 kvadrat sedan 2009. Förra sommaren fick hyresvärden klagomål från grannar om starka lukter från hyresgästens lägenhet. Värden kontaktade hyresgästen och bokade ett möte för att göra ett hembesök. Samma dag som parterna skulle ses avbokade hyresgästen mötet. Därefter har hyresgästen enligt värden avbokat minst tretton möten med kort varsel.

Den 19 februari skickade värden en skrivelse till hyresgästen om att den hade fram till den 30 mars att låta hyresvärden utföra sin tillsyn annars sägs hyresavtalet upp, men det har inte gett något resultat. Hyresgästen har inte heller lämnat in någon skrivelse till hyresnämnden. Hyresnämnden i Malmö håller sammanträdet i Helsingborgs tingsrätt i början av september. Socialnämnden är informerad.

Läs ocksåHyresvärdar saknar laddstolpar till hyresgästerna
Läs också Elbilsägare efterlyser fler laddstolpar Hyresgästföreningen: "Även en hyresgäst måste kunna köra miljövänligt" Kriskurs lockar medlemmar i Vimmerby Svartlistad värd åter i blåsvädret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.