Annons

Hyresgäster i brandhuset i Rågsved överlämnade sina krav

Rågsved I ett upprop kräver hyresgästerna på Bjursätragatan att staden ser till att de kan bo brandsäkert, att hissarna fungerar, att ventilation och värme finns och att fuktproblemen åtgärdas. Dessutom vill de ha tillbaka den kötid som försvann när de flyttade hit.
Ann-Margarethe Livh (V) tar emot hyresgästernas kravlista.
Foto: Cecilia Landmark
Ann-Margarethe Livh (V) tar emot hyresgästernas kravlista.

Bostadsborgarrådet Ann-Margarethe Livh (V) tog emot hyresgästernas krav vid en träff på torsdagskvällen. 75 av hyresgästerna hade skrivit på uppropet med kraven.

– Vi följer ärendet noggrant och begär rapporter från tjänstemännen. Jag var här redan när huset var nytt 2009, det känns inte alls roligt att kunna säga vad var det vi sa, konstaterade hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästerna beskrev hur de flytt från sina lägenheter den natt när det brann i huset. Men också om hissar som inte fungerar, dålig ventilation och varmvatten som pendlar mellan kallt och skållhett.

Annons

– Det är fastighetsägaren som har ansvaret för förvaltningen av huset, men stadens fackförvaltningar ska kontrollera att det fungerar. Vi kommer att fortsätta kämpa mot slumvärdar, sa Ann-Margarethe Livh och fick nickande medhåll från riksdagsledamoten Nooshi Dadgostar (V).

Flera av hyresgästerna har fått sina lägenheter via bostadsförmedlingen, ett krav är att hyresgäster får tillbaka den kötid de använde för att få lägenheten på Bjursätragatan. De flyttade hit utan att veta att husen inte var säkra och felfria.

Annons
Läs ocksåEva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med denTvådelad bild: Till vänster Caroline Pettersson och Eva Byegård i vinterjackor, till höger Eva Byresgårds uteplats med en blommande rosa dahlia i förgrunden bakom ett trästaket. Rikshem ansökte till hyresnämnden om att få ta bort deras uteplatser.
Läs också Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans" Försökte släcka brinnande olja med vatten och matta – krävs på 767 000 kronor av värden Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Hans Fingal, 89, rädd för att brinna inne – så dåligt är brandskyddet i trygghetsboenden: ”Måste bli ändring”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.