Annons

Hyresgäster erbjuds hyra laddstolpe till elbil

Stockholm Hyr en laddstolpe och ladda elbilen. Det erbjudandet går Stockholmshem nu ut med till sina hyresgäster. Priset för att "tanka" elbilen i en månad är 625 kronor.

Stockholmshem vill göra det lättare för hyresgäster som vill ha en elbil och erbjuder nu därför att sätta upp en laddstolpe vid en befintlig parkering. Priset för laddstolpe, el och underhåll är 625 kronor i månaden, sedan tillkommer hyran för parkeringsplatsen.

– Hur dyrt det blir avgörs av hur myckett man kör, kör du mycket är det billigt med en på 625 kronor i månaden, säger Per Forsling , verksamhetsutvecklare på Stockholmshem.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hur stort intresset bland bolagets cirka 25 000 hyresgäster är vet han inte.

– En kvalificerad gissning är att cirka 100 personer kommer att ha tecknat ett kontrakt inom några år, säger han.

Annons
Läs också Laddad på elbil? Då gäller det att bo hos rätt hyresvärd: "Ska vara lätt att välja klimatsmart" Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Gran föll från åttonde våningen och träffade bil – ”trodde det var en bomb” Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Vann Laddguldet för sin strategi – vd:n: "Flest stolpar är inte bäst"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.