Annons

Hyresgäster slipper få elen avstängd

Åtvidaberg I dag, måndag, skulle elen stängts av i fem hyreshus i Åtvidaberg. Men i sista stund har värden betalat elräkningarna.

– Jag har fått bekräftat av Eon att hela skulden ska vara reglerad, säger Ingrid Buskas, jurist på Hyresgästföreningen.

Hon fick kännedom om hotet om elavstängning sedan hyresgäster hört av sig och varit oroliga efter att elbolaget satt upp lappar i trappuppgångarna. Från början hotade Eon med avstängning från 21 januari, men hyresvärden Real Estate i Linköping AB förhandlade till sig en tidsfrist. Därmed valde också Hyresgästföreningen att avvakta med att begära att husen tvångsförvaltas. Fristen gick ut i förra veckan och i dag skulle alltså elen ha stängts av.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Att fakturorna tycks vara betalda innebär att vi avstår från att begära tvångsförvaltning, säger Ingrid Buskas.

Annons

Hon är lättad för hyresgästernas räkning, att de slipper bli av med fastighetselen, vilket bland annat hade påverkat värmen och gjort det omöjligt att använda tvättstugan.

26 lägenheter berördes av hotet.

Annons
Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.

Läs mer här:
Hot om tvångsförvaltning för hyresvärd i Åvidaberg
Åtvidabergsvärd får mer tid

Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.