HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäster slipper få elen avstängd

Åtvidaberg I dag, måndag, skulle elen stängts av i fem hyreshus i Åtvidaberg. Men i sista stund har värden betalat elräkningarna.

– Jag har fått bekräftat av Eon att hela skulden ska vara reglerad, säger Ingrid Buskas, jurist på Hyresgästföreningen.

Hon fick kännedom om hotet om elavstängning sedan hyresgäster hört av sig och varit oroliga efter att elbolaget satt upp lappar i trappuppgångarna. Från början hotade Eon med avstängning från 21 januari, men hyresvärden Real Estate i Linköping AB förhandlade till sig en tidsfrist. Därmed valde också Hyresgästföreningen att avvakta med att begära att husen tvångsförvaltas. Fristen gick ut i förra veckan och i dag skulle alltså elen ha stängts av.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparFörbjudet att röka

– Att fakturorna tycks vara betalda innebär att vi avstår från att begära tvångsförvaltning, säger Ingrid Buskas.

Annons

Hon är lättad för hyresgästernas räkning, att de slipper bli av med fastighetselen, vilket bland annat hade påverkat värmen och gjort det omöjligt att använda tvättstugan.

26 lägenheter berördes av hotet.

Annons
Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Läs mer här:
Hot om tvångsförvaltning för hyresvärd i Åvidaberg
Åtvidabergsvärd får mer tid

Läs också Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.