Annons

Hyresgästerna har sparat nästan en miljon

Nyheter Förra året sparade Hyresgästföreningen Region norra Skånes juridiska avdelning 965 407 kronor åt sina medlemmar. Det handlar om hjälp med skadestånd och reducerade hyror.

Det lönar sig för medlemmar att kontakta Hyresgästföreningen. Förra året sparades nästan en miljon kronor i kostnader åt medlemmar som fått juridisk hjälp.

Enligt Lillemor Nordhöj, jurist vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne, handlar det exempelvis om minskat eller slopat krav på skadestånd efter avflyttning och om ersättning för brister i lägenheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon nämner tre fall i Kristianstad där hyresgäster varit utsatta för svåra störningar och fått tillbaka mellan 30 och 50 procent av sin hyra. Men i många fall går hjälpen inte att mäta i pengar.

Annons

– Förra året hade vi många ärenden i olika rättsliga instanser där vi lyckades hjälpa medlemmar att bo kvar som riskerade att bli hemlösa. Den hjälpen går det ju inte att sätta en prislapp på.

Förra året registrerades 1578 ärenden i regionen.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" Lättare för värden få komma in i din lägenhet – "Rättssäkerheten kan vara hotad" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.