HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästerna har sparat nästan en miljon

Nyheter Förra året sparade Hyresgästföreningen Region norra Skånes juridiska avdelning 965 407 kronor åt sina medlemmar. Det handlar om hjälp med skadestånd och reducerade hyror.

Det lönar sig för medlemmar att kontakta Hyresgästföreningen. Förra året sparades nästan en miljon kronor i kostnader åt medlemmar som fått juridisk hjälp.

Enligt Lillemor Nordhöj, jurist vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne, handlar det exempelvis om minskat eller slopat krav på skadestånd efter avflyttning och om ersättning för brister i lägenheten.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Hon nämner tre fall i Kristianstad där hyresgäster varit utsatta för svåra störningar och fått tillbaka mellan 30 och 50 procent av sin hyra. Men i många fall går hjälpen inte att mäta i pengar.

– Förra året hade vi många ärenden i olika rättsliga instanser där vi lyckades hjälpa medlemmar att bo kvar som riskerade att bli hemlösa. Den hjälpen går det ju inte att sätta en prislapp på.

Förra året registrerades 1578 ärenden i regionen.

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.
Läs också Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten Så många slarvar med soporna – och så kan det straffa sig Hyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.