Annons

Hyresgästföreningen bjuder på allsång i bostadskvarteren

Arboga Med start idag anordnar Hyresgästföreningen allsång med musikquiz i olika bostadsområden i Köping. ”Vi vill göra något roligt för hyresgästerna”, säger Hyresgästföreningens Ermina Ilic.
Foto: Niklas Lundengård/Monika Steczkó
Hyresgästföreningens Ermina Ilic håller i ett allsångsprojekt tillsammans med Köpings Bostads AB.

Under fem onsdagseftermiddagar i maj och juni kommer musikern Torgny Hellberg att hålla i totalt tio allsångstillfällen runt om i Köping. Premiären gick stapeln idag klockan 14 på Byjorden, och klockan 17 är det dags igen i Karlsdal. Hyresgästerna får chansen att sjunga med i sommarklassiker som Sommaren är kort, Ta mig till havet och Idas sommarvisa.

– Det gick jättebra, ungefär hälften av de boende deltog, ungefär 25 stycken. Det kom ut en hel del folk och satte sig runt omkring på gården, och folk sjöng med och vinkade från balkonger, säger Ermina Ilic, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Allsångsprojektet går under namnet Sommaren med Hyresgästföreningen och sker i samarbete med Köpings Bostads AB.

– En hel del aktiviteter som vi planerat har vi fått ställa in på grund av coronaepidemin. Vi ville ge hyresgästerna något roligt utan att de behövde komma ut på gården för att träffas, säger Ermina Ilic.

Annons

Torgny Hellberg leder allsången från innergårdarna och hyresgästerna är välkomna att delta från balkonger och fönster.

Läs ocksåEfter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”Porträtt på Emil Jansson i beige mössa och svart jacka. I bakgrunden en park med fotbollsmål och fläckvis snö och is i gräset. Uppsalahems hyresyrkande är historiskt högt i år.

De hyresgäster som inte har lägenheter som vetter mot gården är välkomna ner på innergården, men uppmanas hålla det avstånd som folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Ungefär en vecka innan evenemanget får hyresgästerna hem allsångshäftena och quizfrågorna i brevlådan. Hemliga vinster delas ut bland dem som deltar i musikfrågesporten.

Annons

– Om det här blir succé vilket jag tror att det blir, kanske vi utökar med fler bostadsområden. Vi har också planer på allsång i Kungsör och Arboga, säger Ermina Ilic.

Läs också16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningarHalvkroppsporträtt på Marcus Kjellin som står längst till höger i bild i en mörkblå skjorta. I bakgrunden syns ett bostadshus.
Corona i Hyressverige
Läs också Hyresgästföreningen stöttar hyresgäster på Balkan med medlemspengar Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.