HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen bjuder på allsång i bostadskvarteren

Arboga Med start idag anordnar Hyresgästföreningen allsång med musikquiz i olika bostadsområden i Köping. ”Vi vill göra något roligt för hyresgästerna”, säger Hyresgästföreningens Ermina Ilic.
Foto: Niklas Lundengård/Monika Steczkó
Hyresgästföreningens Ermina Ilic håller i ett allsångsprojekt tillsammans med Köpings Bostads AB.

Under fem onsdagseftermiddagar i maj och juni kommer musikern Torgny Hellberg att hålla i totalt tio allsångstillfällen runt om i Köping. Premiären gick stapeln idag klockan 14 på Byjorden, och klockan 17 är det dags igen i Karlsdal. Hyresgästerna får chansen att sjunga med i sommarklassiker som Sommaren är kort, Ta mig till havet och Idas sommarvisa.

– Det gick jättebra, ungefär hälften av de boende deltog, ungefär 25 stycken. Det kom ut en hel del folk och satte sig runt omkring på gården, och folk sjöng med och vinkade från balkonger, säger Ermina Ilic, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

Läs också182 000 barn bor i familj med skulder – stor ökning på sju år

Allsångsprojektet går under namnet Sommaren med Hyresgästföreningen och sker i samarbete med Köpings Bostads AB.

– En hel del aktiviteter som vi planerat har vi fått ställa in på grund av coronaepidemin. Vi ville ge hyresgästerna något roligt utan att de behövde komma ut på gården för att träffas, säger Ermina Ilic.

Torgny Hellberg leder allsången från innergårdarna och hyresgästerna är välkomna att delta från balkonger och fönster.

Läs ocksåGårdsteater i Örebro – "ett sätt att minska ensamheten"

De hyresgäster som inte har lägenheter som vetter mot gården är välkomna ner på innergården, men uppmanas hålla det avstånd som folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Ungefär en vecka innan evenemanget får hyresgästerna hem allsångshäftena och quizfrågorna i brevlådan. Hemliga vinster delas ut bland dem som deltar i musikfrågesporten.

– Om det här blir succé vilket jag tror att det blir, kanske vi utökar med fler bostadsområden. Vi har också planer på allsång i Kungsör och Arboga, säger Ermina Ilic.

Läs ocksåVarannan ung vuxen känner ensamhet – särskilt hemma
Läs också Inga visningar i coronatider - fick bara se en planritning När kulturen kommer till folket