HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen bjuder på allsång i bostadskvarteren

Arboga Med start idag anordnar Hyresgästföreningen allsång med musikquiz i olika bostadsområden i Köping. ”Vi vill göra något roligt för hyresgästerna”, säger Hyresgästföreningens Ermina Ilic.
Foto: Niklas Lundengård/Monika Steczkó
Hyresgästföreningens Ermina Ilic håller i ett allsångsprojekt tillsammans med Köpings Bostads AB.

Under fem onsdagseftermiddagar i maj och juni kommer musikern Torgny Hellberg att hålla i totalt tio allsångstillfällen runt om i Köping. Premiären gick stapeln idag klockan 14 på Byjorden, och klockan 17 är det dags igen i Karlsdal. Hyresgästerna får chansen att sjunga med i sommarklassiker som Sommaren är kort, Ta mig till havet och Idas sommarvisa.

– Det gick jättebra, ungefär hälften av de boende deltog, ungefär 25 stycken. Det kom ut en hel del folk och satte sig runt omkring på gården, och folk sjöng med och vinkade från balkonger, säger Ermina Ilic, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle.

Läs ocksåHyresgästföreningen om budgeten: Många utsatta i hyresrätt glöms bort

Allsångsprojektet går under namnet Sommaren med Hyresgästföreningen och sker i samarbete med Köpings Bostads AB.

– En hel del aktiviteter som vi planerat har vi fått ställa in på grund av coronaepidemin. Vi ville ge hyresgästerna något roligt utan att de behövde komma ut på gården för att träffas, säger Ermina Ilic.

Torgny Hellberg leder allsången från innergårdarna och hyresgästerna är välkomna att delta från balkonger och fönster.

Läs ocksåJennifer vill se öppnade föreningslokaler: ”Restriktionerna hävs ju överallt”

De hyresgäster som inte har lägenheter som vetter mot gården är välkomna ner på innergården, men uppmanas hålla det avstånd som folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Ungefär en vecka innan evenemanget får hyresgästerna hem allsångshäftena och quizfrågorna i brevlådan. Hemliga vinster delas ut bland dem som deltar i musikfrågesporten.

– Om det här blir succé vilket jag tror att det blir, kanske vi utökar med fler bostadsområden. Vi har också planer på allsång i Kungsör och Arboga, säger Ermina Ilic.

Läs ocksåKarin vill bara dra: "Grannens haschrök förstör min hälsa"
Läs också Hyresgäster lämnade över närmare 800 namn mot miljonutdelning "Plötsligt så blev jag gammal"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.