Annons

Hyresgästföreningen kräver åtgärder mot brister

Trelleborg Det har uppstått nya problem och brister i det tidigare tvångsförvaltade huset på Stavstensvägen i Trelleborg. Nu går Hyresgästföreningen till hyresnämnden - igen.

För drygt ett år sedan tvångsförvaltades huset på Stavstensvägen 71 i Trelleborg efter ett snabbt beslut i hyresnämnden. Hyresvärden hade då inte betalat elräkningen på 40 000 kronor till kommunen och elen i huset stängdes av. Tvångsförvaltningen upphävdes senare av hovrätten. Men nu vänder sig Hyresgästföreningen åter till hyresnämnden på grund av brister i en lägenhet i huset. Bland annat saknas ventilation i sovrummet, uteplatsen som tidigare ingick i hyran har tagits bort och kvaliteten på lägenhetens ytterdörrar är för dålig. Hyresgästföreningens jurist Mats Lindahl, som besiktigat lägenheten, menar att det i själva verket rör sig om den typ av dörrar som man har mellan rum inne i lägenheten.

Hyresgästföreningen har vänt sig till hyresnämnden med krav på återgärdsförläggande. Man vill att hyresnämnden tvingar hyresvärden att åtgärda bristerna. Om bristerna inte skulle åtgärdas kan hyresvärden få böter.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Läs mer:

Omedelbar tvångsförvaltning i Trelleborg efter avstängd el

Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.