Annons

Hyresgästföreningen kräver åtgärder mot brister

Trelleborg Det har uppstått nya problem och brister i det tidigare tvångsförvaltade huset på Stavstensvägen i Trelleborg. Nu går Hyresgästföreningen till hyresnämnden - igen.

För drygt ett år sedan tvångsförvaltades huset på Stavstensvägen 71 i Trelleborg efter ett snabbt beslut i hyresnämnden. Hyresvärden hade då inte betalat elräkningen på 40 000 kronor till kommunen och elen i huset stängdes av. Tvångsförvaltningen upphävdes senare av hovrätten. Men nu vänder sig Hyresgästföreningen åter till hyresnämnden på grund av brister i en lägenhet i huset. Bland annat saknas ventilation i sovrummet, uteplatsen som tidigare ingick i hyran har tagits bort och kvaliteten på lägenhetens ytterdörrar är för dålig. Hyresgästföreningens jurist Mats Lindahl, som besiktigat lägenheten, menar att det i själva verket rör sig om den typ av dörrar som man har mellan rum inne i lägenheten.

Hyresgästföreningen har vänt sig till hyresnämnden med krav på återgärdsförläggande. Man vill att hyresnämnden tvingar hyresvärden att åtgärda bristerna. Om bristerna inte skulle åtgärdas kan hyresvärden få böter.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Läs mer:

Omedelbar tvångsförvaltning i Trelleborg efter avstängd el

Annons
Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.