HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen vill stoppa vinstuttag – öppnar kampanjkontor

Eslöv Hyresgästföreningen öppnar ett kampanjkontor i Eslöv och tar strid mot förslaget att 20 miljoner ska tas från allmännyttan till stadens budget nästa år.

I förra veckan kom Socialdemokraterna och Moderaterna med förslaget att ta 20 miljoner kronor från Eslövs kommunala bostadsbolag i Eslöv för att täcka kommunens budget 2014. Pengarna ska tas från den vinst bostadsbolaget gjorde när de sålde sina fastigheter i bostadsområdet Berga tidigare i år. Då hette det att vinsten var öronmärkt till nybyggnation. Hyresgästföreningen kritiserar nu förslaget och vill att förslaget, som kommer upp i kommunfullmäktige den 25 november, tas tillbaka.

− Det kan inte vara rätt att en allmännytta ska agera räddaren i nöden på det här sättet. Konsekvensen blir ju att det kommer att byggas mindre och att underhållet blir eftersatt. Vi tycker dessutom att det är fel att hyresgäster ska dubbelbeskattas, säger Petra Lundh, bostadspolitisk samordnare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Läs ocksåRapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror”

Hyresgästföreningen har inrättat ett kampanjkontor i bostadsområdet Rönneberga. Därifrån kommer olika aktiviteter att organiseras. En av de viktigaste är att samla in namnunderskrifter mot förslaget.

− Vi har nu både personal och förtroendevalda på plats som kommer att gå ut och samla in namnunderskrifter mot förslaget i Eslöv. Vi har även skickat ut ett brev till alla våra medlemmar i Eslöv om vad förslaget innebär och vad de kan göra för att stoppa det. Jag har även kontaktat kommunstyrelsens ordförande Cecilia Lind (S) om ett möte så fort som möjligt.

Samma dag som kommunfullmäktige har sitt möte den 25 november kommer Hyresgästföreningen att lämna över namnunderskrifter till Cecilia Lind.

Läs ocksåDärför är tandhälsa en fråga om pengar och var du bor – Mohamed förlorade sju tänderFamilj som sitter i soffan.

− Det bästa hade varit om de tar tillbaka sitt förslag och att de hittar en annan lösning. Kommunallagen tillåter en kommun att gå minus i ett år. Kanske är det bättre att de får mer tid på sig att hitta en hållbar lösning än att plocka ut pengar ur allmännyttan.

Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Värden ville vräka covidsjuk 72-åring - utreddes för terrorism och penningtvätt Fiffi tog strid - fixade 200 000 kronor till sig och grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.