Annons

Hyreshöjning i Kalix klar

Kalix Förhandlingen av hyreshöjningen för allmännyttan i Kalix är klar och landade i 1,75 procent
Foto: Rawpixel/Pixabay
De nya hyrorna är klara i 38 kommunala bostadsbolag och stiftelser i länen Dalarna, Värmland, Sörmland och Örebro.

– Förhandlingen har gått bra. Vi har träffats två gånger och är överens om höjningen. Den gäller från 1 april, säger Hyresgästföreningens förhandlare Magnus Westerlund.

Snittet i landet är något högre, berättar han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han tycker att förhandlingsklimatet med stiftelsen Kalixbostäder har varit gott.

– Vi har olika roller så klart när vi går in i förhandlingarna, men vi har gjort det med ömsesidig respekt för varandra. Genom vårt sätt att agera tycker jag att vi har visat att förhandlingssystemet fungerar, säger han.

Annons

Ingela Rönnbäck vid stiftelsen Kalixbostäder verkar vara av samma uppfattning.

Läs ocksåPopulär hjälp till glesbygdskommuner upphörAllan Fogman klipper bandet vid invigningen av det nya seniorboendet i Kalix som kunnat skapas tack vare Statens bostadsomvandling.

– Man ska väl aldrig säga att man är helt nöjd, men jag tror att det blev en bra utgång för båda parter och då får man vara ganska nöjd ändå, säger hon.

Magnus Westerlund vill dock tillfoga en brasklapp.

Annons

– I framtiden skulle vi behöva komma överens om betydligt lägre nivåer om hyresrätten ska fortsätta att vara en attraktiv boendeform.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.
Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.