HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd i Trelleborg hotas av böter

Skåne Hyresnämnden dömer en hyresvärd i Trelleborg att åtgärda en rad brister, annars hotar ett vite på 30 000 kronor.

Vid förhandlingen i hyresnämnden i början av året medgav hyresvärden att åtgärda en rad brister i lägenheten hos de två hyresgästerna senast den 1 februari.  Men sedan har inget hänt i det gamla gatuhuset på Stavstensvägen i Trelleborg. 

Därför vände sig hyresgästerna med hjälp  Hyresgästföreningen än en gång till hyresnämnden. Den här gången med krav på ett åtgärdsföreläggande för att få bristerna åtgärdade. Entrédörren är en vanlig innerdörr och behöver bytas liksom ytterligare en dörr ut mot trapphuset. Duschkabinen behöver lagas eller bytas. En torktumlare ska återinstalleras. Vattenläcka till hyresgästernas källarförråd måste åtgärdas. 

Läs ocksåTorbjörns hem en mögelhärd i två år – värden vägrade åtgärda läckanTorbjörn Larsson upptäckte den omfattande fuktskadan bakom skrivbordet i sonens rum för drygt två år sedan.

Vid mötet i hyresnämnden dök aldrig hyresvärden upp. Hyresnämnden går i sitt beslut på de klagande hyresgästernas linje. Värden får tre månader på sig att fixa alla bristerna, annars kommer ett vite på 30 000 kronor att dömas ut.

Läs mer: Hyresgästföreningen kräver åtgärder mot brister

Läs också Mögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Hyresgäster är utan värme och varmvatten: ”Det är en mycket komplicerad situation” Pandemin hindrar svåra hyresnämndsfall - Izabelle fick leva flera år i skadad lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.