HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresvärd plomberade takfönster

Landskrona Hyresgästen i Glumslöv menar att ventilationen i bostaden är bristfällig och att det därför är nödvändigt att vädra. Men värden, som anser att hyresgästen inte vet hur man beter sig i en vindsvåning, har plomberat takfönstren.
Foto på en person som försöker öppna ett takfönster
Foto: Johan Olsson
Hyresgästen menar att det är nödvändigt att takfönstren går att öppna för att ventilation och temperatur ska kunna regleras i bostaden. Värden anser att hyresgästen vädrar för mycket och har därför plomberat fönstren. Enligt värden har de fastskruvade fönstren fungerade vädringsluckor. Personen på fotot har inget med händelsen att göra.

Hyresgästen uppger att ventilationen i bostaden är bristfällig och svårkontrollerad. Med hjälp av Hyresgästföreningen har hyresgästen ansökt om ett åtgärdsföreläggande mot värden.

Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö måste hyresgästen reglera både ventilation och temperatur i bostaden genom vädring. Något som var möjligt fram till den 25 februari i år då värden plomberade takfönstren i bostaden.

Enligt hyresvärden vet inte hyresgästen hur man ”hanterar ett boende på andra våningen”. I sitt yttrande till nämnden skriver värden att hyresgästen under två års tid har kastat tuggummin och glasspinnar från takfönstren. Värden uppger även att hyresgästen har åkt från sin bostad mitt i vintern med fönstren på vid gavel.

PROBLEM MED VÄRDEN? Klicka här och gå med i FB-gruppen Värsta värden.

Värden tillbakavisar anklagelserna om brister i boendet. I yttrandet till hyresnämnden påpekar värden att de har haft ”onödigt jobb” med hyresgästens näsa och att det ständiga klagandet på olika lukter ”påverkar de övriga hyresgästerna”.

Hyresvärden menar att bostaden  måste utrymmas för att en ordentlig undersökning ska kunna genomföras. Samtidigt påpekar värden att en sådan undersökning är onödig eftersom hyresgästen ändå inte skulle kunna ta del av eventuella åtgärder. I slutet av februari valde nämligen värden att, på grund av klagomålen, avsluta hyresgästens kontrakt.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.