Annons

Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film

Mönsterås Kvinnan satte upp en kamera och fick sina misstankar bekräftade – hyresvärden gick olovandes in i rummet när hon var borta. Det visade sig att han också hade en förkärlek för underkläder.
Bilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.
Foto: Linda Mankefors
Mannen ska ha rotat runt bland kvinnans smutstvätt, och sniffat på hennes trosor. Bilden är arrangerad.

Kvinnan som är i 25-årsåldern letade efter rum att hyra och fann ett via marknadsplatsen Blocket hösten 2022. Allt var frid och fröjd till en början och kvinnan blev inneboende hos mannen. I huset fanns det tre rum, ett där hyresvärden själv sov, och ytterligare två. Mannen insisterade på att rummet som kvinnan hyrde inte behövde låsas så att de kunde känna tillit för varandra. Det gick kvinnan med på. Mannen verkade trevlig och verkade pålitlig.

Men efter ett tag började hon misstänka att han gick in i hennes rum när hon inte var där. Dörren kunde ibland stå öppen, växterna hade vattnats och en gång hittade hon tabletter som inte tillhörde henne. Mannen visste inte något om detta när kvinnan frågade.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Efter det så satte kvinnan upp en kamera för att kunna spela i när någon eventuellt gick in.

Fångades på film

Snart bekräftades misstankarna. Filmen spelade in i tre timmar och under den tiden var mannen inne i hennes rum två gånger.

Annons

På filmerna syns mannen gå in i hennes rum till hennes skåp med smutstvätt. Han ser ut att leta efter något och rotar runt i tvätten med underkläder. Han böjer sig ner för att lukta på kvinnans trosor. När han återkommer lite senare öppnar han åter skåpet och rotar bland kläderna. Han håller upp en trosa framför ansiktet, vecklar noggrant ut den, tittar på den och för den till näsan.

Läs ocksåVictorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!"

Han blir uppenbart godissugen efter detta, då han på vägen ut även plockar åt sig en karamell som ligger på skrivbordet.

Minnet tryter för mannen

Mannen säger sig inte minnas om han har varit i kvinnans rum eller vad han gjorde där, men bedyrar att han fick komma och gå som han ville i rummet, för ”det var ju hans hus”. Han menade att de båda fick vara i varandras rum, till exempel för att hantera tvätt, men han hade inte frågat kvinnan om lov.

Annons

Rummet var hans sons och han behövde ibland hämta saker där menade han. Han har inget minne av att ha hållit i sin hyresgästs underkläder men bekräftar att det måste vara han på filmerna.

Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Kvinnan yrkade på skadestånd för kränkning men eftersom det inte handlar om inbrott dömer tingsrätten i Kalmar mannen enbart för hemfridsbrott. Domen meddelades den 21 mars. Mannen måste betala 50 dagsböter.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Mormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstol När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.