Annons

Hyrorna höjs för studenter i Östersund

Östersund Hyrorna höjs med 170 kronor per månad respektive 204 kronor per månad för de elever som har tiomånadershyra. Men egentligen får studenterna en sänkning totalt sett. Från och med första augusti ingår nämligen Internet i hyran.

​Det är resultatet av förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen, Studentkåren och Östersundsbostäder. Hyreshöjningen är till för att kompensera för att Internet kommer att ingå i hyran från och med första augusti 2010.

I dag får studenterna betala mellan 250 – 300 kronor i månaden för motsvarande tjänst 10/10 Mbit/s. uppgörelsen innebär alltså att studenterna får en billigare totalkostnad.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär
– Det känns bra att vi lyckades få en riktigt bra internettjänst att ingå i hyran och samtidigt sänka studenternas totalkostnad, säger Johan Liljeholm, vice ordförande, Studentkåren i Östersund i ett pressmeddelande från Östersundbostäder.
 
– För oss innebär överenskommelsen att vi kan tillmötesgå ett krav som dagens studenter ställer, och det till rimliga villkor för bägge parter, säger Bengt Rådman, vd, Östersundsbostäder AB.
 
– Målsättningen från vår sida var att sänka kostnaderna totalt för studenterna och jag tycker att det till slut blev en mycket bra uppgörelse, säger Hasse Dahl, förhandlare på Hyresgästföreningen.
 
Avtalet gäller för hyror från första augusti 2010 till och med 31 juli 2011. Det blir ingen hyreshöjning för lägenheter där Internet redan ingår i hyran.

Annons
Läs också Hyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidrag Per krävs på skyhög hyreshöjning och 90 000 i retroaktiv hyra: "Har inte råd" Tog fajten mot monsterkravet – slapp hyreshöjning på 28 procent: ”Fantastisk skillnad” Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.