Annons

Hyrorna klara hos Matarengihem

Övertorneå Hyresgästerna hos Matarengihem får höjda hyror från årsskiftet. Hyrorna höjs med 1,46 procent.

Den kommunala stiftelsen Matarengihem i Övertorneå ville höja hyrorna med drygt fyra procent. Bland annat för att täcka förlusterna för outhyrda lägenheter. Men stiftelsen fick backa rejält i förhandlingarna med Hyresgästföreningen.

Parterna kom överens om en hyreshöjning på 1,46 procent från den 1 januari 2013. Det innebär att den som har en hyra på 5000 kronor i månaden får en höjning på 73 kronor per månad. Har du en hyra på 3000 kronor i månaden får du en hyreshöjning på 44 kronor i månaden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Hyresgästföreningen skriver i ett brev till medlemmarna:
”Att förhandlingen blev lyckad beror på två saker. Dels våra argument om att nuvarande hyresgäster inte ska belastas med så höga kostnader för hyresbortfall och hyresrabatter, dels våra argument om en sviktande konjunktur med fler och fler arbetslösa med sämre köpkraft”.
Matarengihem är den första allmännytta i Norrbotten där hyrorna förhandlats klart för 2013. Andra kommunala bostadsföretag i länet som lämnat in höjningskrav är Pajalabostäder, Överkalixbostäder, Topbostäder, Pitebo, Bodenbo och Kalixbo. Här pågår förhandlingarna fortfarande.

Annons
Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.