Annons

I Bjurholm stjäl man inga cyklar, där lånar man

Bjurholm I en undersökning som Hem & Hyra gjort visade det sig att Bjurholms kommun är den enda i hela landet som inte haft en enda cykelstöld under hela förra året.​
För Karl-Ingvar Lindström som driver Bjurholms cykelaffär kom det inte som någon överraskning. Försäljningen av cyklar går inte speciellt bra.
– Nej, kan nog inte säga att det är någon strykande åtgång av cyklar, säger Lindström. Tage Hägglund, assistent vid polisen i Bjurholm verkar först lite tveksam över uppgifterna, men nickar sedan instämmande.
– Det kan nog stämma. Vi registrerar ju inte cyklarna direkt när de lämnas in utan vi ställer dem här utanför i några dagar.
 
Den som förlorat sin cykel kan då komma och hämta den här, säger Hägglund. Ni bor i Sveriges minsta kommun, kan det vara en av orsakerna till att det är så få cykelstölder?
– Ja, visst kan det vara så. De flesta här har nog en aning om vems cykel som är vems, säger Hägglund.
 

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Nytt rekordår – så skyddar du dig mot förrådsinbrott: "Ha inte farmors guld där" "Spårlöst inbrott" direkt efter flytten – Niklas utan ersättning för sina vapen Jätteminskning av inbrott under pandemiåret Hon känner sig otrygg i sitt eget hem – får inte byta lägenhet Expert om elektroniska lås: "Svårt att se att det skulle öka säkerheten på något sätt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.