Annons

I Bjurholm stjäl man inga cyklar, där lånar man

Bjurholm I en undersökning som Hem & Hyra gjort visade det sig att Bjurholms kommun är den enda i hela landet som inte haft en enda cykelstöld under hela förra året.​
För Karl-Ingvar Lindström som driver Bjurholms cykelaffär kom det inte som någon överraskning. Försäljningen av cyklar går inte speciellt bra.
– Nej, kan nog inte säga att det är någon strykande åtgång av cyklar, säger Lindström. Tage Hägglund, assistent vid polisen i Bjurholm verkar först lite tveksam över uppgifterna, men nickar sedan instämmande.
– Det kan nog stämma. Vi registrerar ju inte cyklarna direkt när de lämnas in utan vi ställer dem här utanför i några dagar.
 
Den som förlorat sin cykel kan då komma och hämta den här, säger Hägglund. Ni bor i Sveriges minsta kommun, kan det vara en av orsakerna till att det är så få cykelstölder?
– Ja, visst kan det vara så. De flesta här har nog en aning om vems cykel som är vems, säger Hägglund.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Nytt rekordår – så skyddar du dig mot förrådsinbrott: "Ha inte farmors guld där" "Spårlöst inbrott" direkt efter flytten – Niklas utan ersättning för sina vapen Jätteminskning av inbrott under pandemiåret Hon känner sig otrygg i sitt eget hem – får inte byta lägenhet Expert om elektroniska lås: "Svårt att se att det skulle öka säkerheten på något sätt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.