Annons

I dag kom löften om brandskyddet

Trollhättan Privatvärden Krebo Holding AB stärker det förebyggande brandskyddet i hyreshusen på Karlstorpsvägen. Det lovade värden på ett möte i Trollhättan i dag.

Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund (NÄRF) och stadsbyggnadsförvaltningen i Trollhättan träffade Krebos förvaltningsansvarige i dag. Ämnet var den våldsamma branden på Karlstorp för snart två veckor sedan.
Förutom ett möte i stadshuset var parterna även på plats i det branddrabbade området.

Patrick D’Imporzano, chef på tillsynsavdelningen på Närf, ser positivt på träffen.
– Vi har diskuterat det förebyggande brandskyddsarbetet. Det var ett bra möte, där alla parter hade en samsyn kring att det viktigaste är att rädda liv, säger han.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Enligt brandsskyddsdokumentationen, som är en del av bygglovshandlingarna, ska det finnas brandvarnare i alla lägenheter. Det kravet uppfylls i Krebos drygt 130 lägenheter på Karlstorpsvägen.
Krebo var dessutom inställd på att öka på det förebyggande skyddet ytterligare, trots att det alltså inte finns ett krav på det. En konkret sak som värden lovade att titta på är seriekopplade brandlarm.
– Då får hela längan en indikation på brand, inte bara den lägenhet där det brinner. Larmet når alla tidigare, säger Patrick D’Imporzano.

Många ifrågasätter husets konstruktion, med bland annat frigolit (cellplast) som isolering och luftspalter som gjorde att elden fick rejält med bränsle. Hyresgästerna är oroliga efter det som hänt.
Branden på Karlstorpsvägen var svår att bemästra men Patrick D’Imporzano betonar att Krebos hus är godkända ur brandsynpunkt.
– Utgången blev olycklig. Nu får vi lära oss av händelsen och hur konstruktionen ser ut. Tyvärr finns aldrig något facit, många faktorer spelar in när det brinner.

Annons
Läs också Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat Markos lägenhet totalförstörd efter batteribrand - blev hemlös: ”Aldrig mer elcykel” Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Hyresgästen fimpade i köket – döms till fängelse för mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.