Annons

Inflyttning i nya Kvillebäcken

Göteborg Nu flyttar de första hyresgästerna in i den nybyggda stadsdelen Kvillebäcken på Hisingen. Och de blir fler än det var tänkt från början.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Stefan Thorbjörnsson och Frida Johansson har väntat länge på att få flytta in i sin nybyggda hyreslägenhet. Nu är det äntligen dags.

Frida Johansson och Stefan Thorbjörnsson blickar upp mot sitt blivande hem, en tvårummare på första våningen i Bostadsbolagets nybyggda hus på Färgfabriksgatan. Otåligheten är stor nu: kontraktet skrevs på redan i januari.

– Så vi har väntat väldigt länge på att flytta in!

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men nu är det dags. På fredag, den 16 augusti, tar de sin nya bostad i besittning. Visserligen är den både mindre och dyrare än deras tidigare lägenhet i Kvillestaden, bara ett stenkast bort. Men att få vara först i en nybyggd bostad slår det mesta, tycker Frida.

– Det trodde jag aldrig, att man kunde få en hyresrätt som är alldeles ny, säger hon.

Det nya hemmet är på 62 kvadratmeter, med uteplats och en hyra på 8 600 kronor i månaden. Hyresvärden ger rabatt med 600 kronor i månaden de tre första åren, och Frida och Stefan tycker att kostnaden är överkomlig.

Annons
Läs ocksåJätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i GöteborgAndreas Hedberg är hyresgäst hos storvärden Poseidon. Nu får han betala 400 kronor mer varje månad. Nästa år tillkommer ytterligare 340 kronor. "Om det ska kosta 10 000 spänn i månaden att bo i Göteborg får ju folk flytta", säger han.

– Det är ju inte mer än vad man hade fått betala för en bostadsrätt, resonerar Stefan.

Av Kvillebäckens 2 000 nya bostäder var det först tänkt att en fjärdedel, ungefär 500 stycken, skulle bli hyresrätter. Men nu står det klart att andelen blir högre, med totalt närmare 640 hyreslägenheter.

Wallenstam, som tidigare siktat mot drygt 200 hyreslägenheter längs Gustaf Dahlénsgatan, väljer att göra om 115 planerade bostadsrätter till hyresrätter i kvarteret Långängen.

Läs ocksåFick 490 000 via Swish – bolag åker på skattesmäll efter hotelluthyrningUmami Easy Living Sundbyberg

Halländska Derome, som satsar på expansion med fler hyresrätter längs västkusten, bygger 20 hyreslägenheter i kvarteret Trädriket med planerad inflyttning nästa höst.

Annons

Sedan tidigare bygger även Ivar Kjellberg ett hundratal hyresrätter i området.

LÄS MER:
Högt söktryck i Kvillebäcken
Nu startar uthyrning i Kvillebäcken

Läs också Ockerhyror och polisrazzior – nu stoppar Wallenstam kritiserad företagsuthyrning Wallenstams "premiumlägenheter" hyrdes ut av mellanhand – 4 800 kronor för två dygn Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.