HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Inget åtal för balkongolycka

Strängnäs I maj dog en man efter att ha fallit från en balkong i Åkers Styckebruk. Men nu lägger åklagaren ner förundersökningen om misstänkt oaktsamhetsbrott.

Det blir alltså inget åtal i samband med den tragiska balkongolyckan på Stockenströms väg den 27 maj i fjol, då en man dog och en kvinna skadades lindrigt efter att ha fallit från balkongen på tredje våningen.

Åklagare Thomas Bergström kan visserligen konstatera att balkongplåtarna på den aktuella adressen har satts dit på ett felaktigt sätt.
–Vi har kunnat konstatera oaktsamhet vid montering, men eftersom det är tio år sedan är det brottet preskriberat, säger han.

Läs ocksåPojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

Dessutom saknades byggnormer för balkongernas bärfunktion när balkongerna byggdes för tolv år sedan.
Det finns inte heller något som tyder på att hyresvärden Strängnäs Bostads AB skulle ha känt till bristerna men låtit bli att göra något åt dem, enligt utredningen.´

Annons

Efter olyckan har Strängnäs Bostads AB monterat om balkongplåtarna i Åker Styckebruk och även besiktigat igenom resten av balkongerna i sitt bestånd.

–Det är bara guds försyn att det inte hänt något mer under de här tolv åren, säger Thomas Bergström.

Annons
Läs ocksåKrossad axel och benbrott – hala golv gjorde att Marie och Lena hamnade på akuten
Läs också Han hotade personalen men fick behålla lägenheten – förundersökning lades ner Halkade efter duschen och kraschade in i dörren – värden kräver 18 600 kronor Elisabeth får tillbaka 27 000 – värden tog betalt två gånger för balkonginglasning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.