Annons

Inget åtal för balkongolycka

Strängnäs I maj dog en man efter att ha fallit från en balkong i Åkers Styckebruk. Men nu lägger åklagaren ner förundersökningen om misstänkt oaktsamhetsbrott.

Det blir alltså inget åtal i samband med den tragiska balkongolyckan på Stockenströms väg den 27 maj i fjol, då en man dog och en kvinna skadades lindrigt efter att ha fallit från balkongen på tredje våningen.

Åklagare Thomas Bergström kan visserligen konstatera att balkongplåtarna på den aktuella adressen har satts dit på ett felaktigt sätt.
–Vi har kunnat konstatera oaktsamhet vid montering, men eftersom det är tio år sedan är det brottet preskriberat, säger han.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Dessutom saknades byggnormer för balkongernas bärfunktion när balkongerna byggdes för tolv år sedan.
Det finns inte heller något som tyder på att hyresvärden Strängnäs Bostads AB skulle ha känt till bristerna men låtit bli att göra något åt dem, enligt utredningen.´

Annons

Efter olyckan har Strängnäs Bostads AB monterat om balkongplåtarna i Åker Styckebruk och även besiktigat igenom resten av balkongerna i sitt bestånd.

–Det är bara guds försyn att det inte hänt något mer under de här tolv åren, säger Thomas Bergström.

Annons
Läs också14-åring föll från balkongen - värden dömd för tredje gången: "Ska överklaga"Tvådelad bild. Ena delen av bilden visar golvet på balkongen. Ett stort hål syns. Den andra delen visar byggnaden där Svea hovrätt håller till.
Läs också Stank från skithål och rostiga balkonger - värden svarar med att polisanmäla hyresgästerna Efter ombildningen – blir av med sin uteplats: "Det kan bli bråk" Pojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt Krossad axel och benbrott – hala golv gjorde att Marie och Lena hamnade på akuten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.