Annons

It-stugan har gjort sitt – ny verksamhet på Gamlegården

Kristianstad Hyresgästföreningens It-stugan får ny skepnad och nytt namn. Visare.in ska bli en ”hjälpreda” för kommuninvånare i kontakt med myndigheter.

Visare.in, vad är det för ett namn?
− Vi spånade namn och ja, det är ju det vi gör, visar hur man gör, och man kan leka med ordet; visar vägen in i samhället, och på ett vist, klokt sätt, säger Maré Johansson vid Hyresgästföreningen som blir koordinator för verksamheten.

It-stugan, som har varit inriktad på utbildning i olika sorters datoranvändning, hamnade i ekonomiskt trubbel när Kristianstad kommun drog ner på bidrag och aviserade ytterligare kommande neddragningar. Ett alternativ som övervägdes var att stänga verksamheten.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Nu har Hyresgästföreningen kommit överens med det kommunala bostadsbolaget ABK, som också tidigare var medfinansiär, att driva verksamheten vidare med den nya inriktningen.

Annons

− Det är bra och roligt. It-stugan har nu gjort sitt, inte minst för att datorerna har flyttat in i mobilerna. Med en ökad invandring, som märks här på Gamlegården, finns andra krav och behov. Nu kommer det att handla mer om en lärandeprocess om det svenska samhäller där it mer är verktyget, säger Maré Johansson.

Lokalerna är de samma som It-stugans, på Gamlegårdens centrum. Den nya verksamheten startar på måndag.

Annons
Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.

Här kan du läsa mer om turerna kring It-stugan.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.