Annons

”Jag vill inte gå ut här när det är mörkt”

Stockholm För en månad sedan flyttade Gabriella Garcia till Husby. I dag känner hon sig otrygg och vet inte om hon ska bo kvar.- Jag vågar inte gå ut när det är mörkt, säger hon.

Att det blev Husby, trots att hon arbetar i Hässelby, beror på att hon fick ett förstahandskontrakt. Men glädjen blev kortvarig.

– Jag hade inbrott veckan innan jag flyttade in. Lägenheten var visserligen tom då, men dörrkarmen är skadad eftersom de använt en kofot. Jag har bett att få en ny dörr, men hittills har inget hänt, säger hon.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hon tycker ändå att det är bra att fastighetsägaren Wallenstam
rustar upp huset. Men samtidigt känner hon sig orolig inför det som händer i området.

– Jag har redan ringt polisen för att de slagits nedanför där jag bor. Och när jag kommer från jobbet och det är sent springer jag nästan hem. Så det känns inte bra, berättar Gabriella Garcia.

Annons
Läs också Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Rånade sin 80-årige granne på mobil och bankkort – mister lägenheten Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Äldre man tog strypgrepp på grannens pojkvän – vräks Misshandlades grovt av grannen – nära att själv bli vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.