HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Jag vill inte gå ut här när det är mörkt”

Stockholm För en månad sedan flyttade Gabriella Garcia till Husby. I dag känner hon sig otrygg och vet inte om hon ska bo kvar.- Jag vågar inte gå ut när det är mörkt, säger hon.

Att det blev Husby, trots att hon arbetar i Hässelby, beror på att hon fick ett förstahandskontrakt. Men glädjen blev kortvarig.

– Jag hade inbrott veckan innan jag flyttade in. Lägenheten var visserligen tom då, men dörrkarmen är skadad eftersom de använt en kofot. Jag har bett att få en ny dörr, men hittills har inget hänt, säger hon.

Läs ocksåExpert om våldet i hyresområden: ”Vi påverkas när oskyldiga drabbas”Skjutningar gör att folk förblir otrygga

Hon tycker ändå att det är bra att fastighetsägaren Wallenstam
rustar upp huset. Men samtidigt känner hon sig orolig inför det som händer i området.

– Jag har redan ringt polisen för att de slagits nedanför där jag bor. Och när jag kommer från jobbet och det är sent springer jag nästan hem. Så det känns inte bra, berättar Gabriella Garcia.

Läs också Basket ska blocka otrygghet på Hässle torg efter skottlossning Huvudnycklar till 200 bostäder försvann: Lars-Birger fick vänta i månader på låsbyte Fler värdar använder "outhärdligt ljud" för att stoppa häng i trappan "Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.