HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Järnväg ger nytt bostadsområde i Kallerstad

Linköping Ostlänken innebär inte bara snabbare järnvägsförbindelser och ett nytt resecentrum. Dessutom ska 5 000 nya lägenheter byggas i Kallerstad.

I dag är Kallerstad ett område med arenor, bland annat Cloetta Center, och företag. Men inom några år ska det också vara ett bostadsområde för tusentals Linköpingsbor, är det tänkt.

Parallellt med att resecentrum flyttas till andra sidan Stångån ska också andra verksamheter beredas plats i Kallerstad, liksom 5 000 nya lägenheter.

Läs ocksåDyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik"Jack Karlsson sitter vid köksbordet och ser bekymrad ut med ett papper i handen.

På måndagen invigdes en utomhusutställning i korsningen Storgatan-Hamngatan. Till och med 19 september kan allmänheten ta del av sex olika arkitektförslag om hur den nya stadsdelen kan utformas. Arkitekterna tävlar om vilket förslag som ska utgöra grunden för det fortsatta arbetet. Vinnaren utses i oktober.

Annons

”Tävlingsförslagen är oerhört spännande och nyskapande. Det är en utmaning att få vara med och välja ut det förslag som ska bli vägledande för det nya Linköping”, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Muharrem Demirok (C) i ett pressmeddelande.

Muharrem Demirok är också ordförande i juryn.

Annons
Läs ocksåHyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett årEn kvinna med grått hår och glasögon sitter vid ett bord fullt med papper.

Utställningen går även att se i miljö- och samhällsförvaltningens kundtjänst på Drottninggatan 45.

Läs också Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Forskarkritik mot satsning på utsatta områden i Göteborg Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.