HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Jubilar som har allt uthyrt

Mjölby Bostadsbolaget i Mjölby fyller 70 i år. I går firades jubileet med tårta i Mantorp. Samtidigt kunde man fira att antalet tomma lägenheter är färre än någonsin.
Foto: Jenny Knutsson
Emelie Kaspersen Andersson och Lotta Andersson tycker att det är bra att bo i Mantorp.

För bara några år sedan hade Bostadsbolaget svårt att hyra ut alla sina lägenheter. I dag är i stort sett allt uthyrt och den som vill ha en lägenhet får räkna med att få köa ett tag i väntan på att något blir ledigt.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under åren som jag har jobbat här, säger Ewa Kailing, som arbetat med uthyrning hos Bostadsbolaget sedan 1997.

Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

Hon konstaterar att Mjölbyborna inte riktigt är vana vid den situationen, eftersom de tidigare i princip kunde välja och vraka bland lägenheterna.

– Så det är en annorlunda situation, men rolig för oss.

Bostadsbolaget tycks alltså kunna betraktas som en pigg pensionär. Hyresgästerna är inbjudna till 70-årskalaset. På torsdagen bjöds det på fika, hoppborg och porslinsmålning i samarbete med Hyresgästföreningen, i föreningens lokal i bostadsområdet Olofstorp i Mantorp. Sammanlagt hålls fyra sådana kalas på olika platser i kommunen under ett par höstveckor.

Läs ocksåIngelas jobb: se till att färre förlorar sina hemEn kvinna med ljust hår står utomhus. I bakgrunden syns hyreshus.

– Vi firar jubileet i liten skala, dels för att mäkta med det och dels för att vi inte vill lägga för mycket pengar på det. Vi tror att hyresgästerna tycker att det är bättre att vi lägger pengarna på underhåll än till exempel tar hit en häftig artist, säger Bostadsbolagets marknadschef Charlotta Elliot.

Lotta Andersson och dottern Emelie Kaspersen Andersson, som bor på Travgränd i Mantorp, var med och firade. De bodde tidigare i Linköping, men trivs bättre i Mantorp.

– Det är väldigt lugnt och bra här. Vi har inte haft några problem med boendet sedan vi flyttade hit, säger Lotta Andersson.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.
Läs också Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Corona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.