Annons

Juholt petar föräldraledig politiker

Nyheter Maryam Yazdanfar (S), ordförande i civilutskottet och partiets främsta bostadspolitiker, petas av den nya partiledaren Håkan Juholt. Själv är hon förvånad över beskedet.​
Det var efter valet i höstas som Maryam Yazdanfar utsågs till ordförande i civilutskottet. Som en av de yngsta riksdagsledamöterna och dessutom med utomeuropeisk bakgrund sågs hon av många som en frisk fläkt.
 
Nu petas hon av den nya partiledaren Håkan Juholt. På sin blogg skriver Yazdanfar att hon fått besked av Juholt att han vill se en ny person på posten som ordförande i civilutskottet och att det betyder att hon inte längre är önskvärd.
 
Beslutet är kontroversiellt eftersom Maryam Yazdanfar i dag föräldraledig med sitt andra barn.
 
”Det här är ingenting jag själv har bett om eller velat. När jag för knappa halvåret sedan blev ordförande för civilutskottet och bostadspolitisk talesperson för socialdemokraterna blev jag glad och inspirerad. Sedan dess har jag gjort mitt yttersta för att påbörja arbetet mot en ny bostadspolitik”, skriver hon på bloggen och fortsätter:
 
”Jag har inte av partiledningen blivit tillfrågad om någon annan post som gruppledare eller i övrigt. Jag har inte heller fått någon annan utskottsplacering. Så vad jag ska göra när jag kommer tillbaka till riksdagen efter föräldraledigheten har jag ingen aning om.”
 
Maryam Yazdanfar kommer att ersättas som ordförande i civilutskottet av Veronica Palm, enligt uppgifter i Aftonbladet.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.