Annons

I Kalmar får alla studenter tak över huvudet

Kalmar I höst kan Kalmarhem för första gången erbjuda alla studenter bostad. Bostadsbolagets satsning på 200 nyproducerade studentbostäder har skapat balans mellan utbud och efterfrågan. Det gynnar även den ordinarie bostadskön.

 

Nu kickar läsåret igång med full kraft och på många håll i landet råder det bostadsbrist för studenterna. Men inte i Kalmar. Maria Kindberg-Johansson, marknadschef på Kalmarhem som ansvarar för studentbostäderna i Kalmar, konstaterar:

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– I år kommer vi äntligen vara i mål. Alla studenter som söker kan erbjudas bostad.

Annons

Lite fler studenter än vanligt har i år sökt bostad i Kalmar. Men tack vare Kalmarhems 200 nyproducerade studentlägenheterna kan alla ändå få bostad. Första oktober släpper det kommunala bostadsbolaget 80 av de nyproducerade studentlyorna och vid årsskiftet ytterligare 120 stycken. 

Tidigare år har efterfrågan varit större än utbudet på studentbostäder. Det har inneburit att Kalmarhem varit tvungna att ta lägenheter från det ordinarie beståndet, för att enligt studentgarantin kunna erbjuda de till studenter.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Mellan 50 och 75 lägenheter har vi behövt ta varje år. I år behöver vi inte det, vilket gynnar bostadskön med ordinarie lägenheter till andra hyresgäster, säger Maria Kindberg-Johansson.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.