HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

I Kalmar får alla studenter tak över huvudet

Kalmar I höst kan Kalmarhem för första gången erbjuda alla studenter bostad. Bostadsbolagets satsning på 200 nyproducerade studentbostäder har skapat balans mellan utbud och efterfrågan. Det gynnar även den ordinarie bostadskön.

 

Nu kickar läsåret igång med full kraft och på många håll i landet råder det bostadsbrist för studenterna. Men inte i Kalmar. Maria Kindberg-Johansson, marknadschef på Kalmarhem som ansvarar för studentbostäderna i Kalmar, konstaterar:

Läs ocksåOväntade besök av värden – använder dusch och diskmaskin

– I år kommer vi äntligen vara i mål. Alla studenter som söker kan erbjudas bostad.

Lite fler studenter än vanligt har i år sökt bostad i Kalmar. Men tack vare Kalmarhems 200 nyproducerade studentlägenheterna kan alla ändå få bostad. Första oktober släpper det kommunala bostadsbolaget 80 av de nyproducerade studentlyorna och vid årsskiftet ytterligare 120 stycken. 

Tidigare år har efterfrågan varit större än utbudet på studentbostäder. Det har inneburit att Kalmarhem varit tvungna att ta lägenheter från det ordinarie beståndet, för att enligt studentgarantin kunna erbjuda de till studenter.

Läs ocksåHyresgäster i Blötberget nära bli utan ström – värden betalade i sista stund: "Har hänt förut"

– Mellan 50 och 75 lägenheter har vi behövt ta varje år. I år behöver vi inte det, vilket gynnar bostadskön med ordinarie lägenheter till andra hyresgäster, säger Maria Kindberg-Johansson.

Läs också Halva studiebidraget går redan till hyran – nu vill värden kraftigt höja Lång kö till nya trygghetsboendet - nu har Carl-Axel gått husesyn Mehdi och hans dotter satt fast i hissen i 45 minuter – "kan hända igen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.