HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Kamera ska stoppa kissande

Norrköping Trapphus används som urinuar. Nu sätter Hyresbostäder in kamerabevakning i jakten på den kissande besökaren i ett av hyreshusen i Norrköping.
Foto: Jenny Knutsson
Hyresbostäder satsar på kameraövervakning efter kissproblem.

Hyresgästerna på Kungsgatan 18 i centrala Norrköping har av och till plågats av en otrevlig doft i trapphuset. I snart två års tid har en okänd besökare valt att använda utrymmet som sin urinuar.

Trots flera försök att få stopp på kissandet har problemet fortsatt. Inte ens portkod vid entrén har gett någon effekt.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

– Det handlar om ren skadegörelse och vi har inte kunnat få stopp på problemet. Vi behöver få reda på vem det är och ertappa personen, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Bolaget har nu valt att installera ett antal övervakningskameror i trapphuset. Men boende och besökare ska inte behöva vara oroliga över övervakningen, enligt Löfgren.

– Vi kommer bara att titta på vad som har filmats efter att det har hänt något, inte annars, förklarar Lars Löfgren.

Läs ocksåNorrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?
Läs också Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat Ny Norrköpingshyra påverkar över 18.000 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.