Annons

Kamera väcker oro i Ektorp

Norrköping Hyresbostäder har monterat en webbkamera i Ektorp. Men bevakningen har väckt oro bland de boende.
Foto: Polisen
Hyresbostäders kameraövervakning i Ektorp.

För en tid sedan upptäckte de boende i Ektorp att någon höll på att montera upp en stor kamera uppe på höghuset i området.

– Det känns olustigt, vi har inte fått någon information alls. Vad ska den användas till och vad filmar den, ser man in i bostäderna, frågar sig Jan Karlsson som bor i området.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

På Hyresbostäder bekräftar man att det är de som har satt upp kameran. Men syftet är att dokumentera byggnationen i kvarteret Ormen och att intresserade ska kunna följa arbetet direkt via hyresvärdens hemsida. Där kan besökaren se ut över byggplatsen men även parkeringsplatser och ett av hyreshusen i Ektorp.

Annons

– Kameran tar en bild med minutintervall så att man ska kunna sätta ihop en film när hela bygget är klart, förklarar Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

På länsstyrelsen, som ger tillstånd till kameraövervakning, känner man inte till ärendet men berättar att i vissa fall behövs inget tillstånd om det rör sig om en webbkamera.

Annons
Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

– Om man inte kan urskilja någon på bilden, så att man kan känna igen vem det är ens på gångstil, så är den inte tillståndspliktig, berättar Anna Berg, handläggare på rättsenheten.

Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.