HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Karins jobb: Att höra hur medlemmarna mår

Nyheter Över 33 500 hyresgäster har blivit uppringda under Hyresgästföreningens kampanj Goda grannar. Karin Lindquist är en av de värvare som bytt rekryteringsblocket mot telefonen och ringer till medlemmar som behöver hjälp eller kan hjälpa till i denna svåra tid.
van telefonör. Karin Lundquist på Hyresgästföreningen i Örebro, är en av dem som jobbar med kampanjen Goda grannar.

Ingen kan leva sitt liv som vanligt under coronakrisen, men äldre och andra riskgrupper ska isolera sig ännu mer från omgivningen. Därför har Hyresgästföreningen startat kampanjen God grannar, som går ut på att para ihop de hyresgäster som behöver hjälp och dem som kan avvara en stund för att hjälpa till.

Men hjälpen kan också bara vara att prata en stund i telefon. Ensamhet är tärande. Ibland kan konversationen handla om ganska tunga saker som inträffat under pandemin.

Läs ocksåUndersköterskan Mia klarar inte majhyran: "Ge hyresrabatt under epidemin"

– Samtalen får ta den tid de tar utan tidspress. Är det någon som vill prata länge så finns vi där, säger Karin Lindquist, som är en av dem som ringer runt.

Egentligen jobbar hon som medlemsrekryterare i Örebro, men under Coronapandemin har Hyresgästföreningen slutat att knacka dörr. I stället ringer hon till medlemmar över 70 år och under 40 år, samt till dem som anmält sig som volontär för att exempelvis handla mat och mediciner till äldre och andra riskgrupper som ska hålla sig hemma så mycket som möjligt.

– Vi försöker att matcha hjälpen så att tid och geografi passar. Det är ett jättebra projekt som jag är stolt över att representera, säger Karin Lindquist.

Läs ocksåVräkningar under pandemin: Hedda plågas av oro för sin familj

I går eftermiddag ringde alla Hyresgästföreningens medarbetare som hade möjlighet till medlemmarna. Det blev några tusen samtal, vilket innebär att Hyresgästföreningen har samtalat med över 33 500 medlemmar och volontärer.

Över 10 000 människor har anmält sitt intresse för att hjälpa sina grannar med att gå och handla, hämta ut mediciner, gå ut med hunden, och annat som man kan behöva hjälp med under coronapandemin.

Läs också Het marknad för hyreshus – och allt som krävs är pengar Stora skillnader på hur kommunerna hanterar Sveriges värsta värd Därför är det svårt att stoppa värstingvärdarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.