Annons

Kindberg anhållen – styrelsen håller krismöte

Östersund Östersundshems vd Daniel Kindberg har anhållits, på sannolika skäl misstänkt för ekobrott. Östersundshems styrelse har blixtsammankallats till ett möte idag klockan elva, berättar styrelseordförande för Hem & Hyra.

Ingen har ännu hört av Daniel Kindberg, vd för Östersundshem och ordförande för ÖFK.
Av förklarliga skäl.
Han har anhållits och har restriktioner och får inte prata med någon enligt hans advokat, säger Östersundshems styrelseordförande Tord Andnor som försökt få kontakt med Kindberg.
Senast fredag ska Niklas Jeppsson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå, ta ställning till om en häktningsframställan mot Daniel Kindberg ska lämnas in.

Det var igår morse som Östersundshem och klubben ÖFK fick oväntad påhälsning av ekobrottsmyndigheten. Daniel Kindbergs arbetsdator beslagtogs, utan förklaring.
– Eftersom de var civilklädda så blev det ingen större dramatik, men alla är ju undrande över vad som hänt. Men vi fick inga svar av polisen, säger Tord Andnor.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Niklas Jeppsson uppger för Aftonbladet att detta var ett av flera tillslag. Ytterligare två personer ska ha anhållits på sannolika skäl misstänkta för ekobrott. En av dem är en tidigare affärspartner till Daniel Kindberg.

Annons

”Denna person har tidigare, via sitt företag, sponsrat Östersunds FK med mångmiljonbelopp. Enligt Skatteverkets revision handlade det om totalt 4,6 miljoner kronor mellan åren 2014 och 2015, vilket ska ha motsvarat omkring hälften av företagets rörelsekostnader. Enligt Skatteverket har motkraven inte motsvarat storleken på pengarna.” skriver Aftonbladet.

Om en halvtimme, klockan 11.00, håller Östersundshems styrelse ett extrainsatt möte där man ska diskutera vem som får gå in som ställföreträdare i samband med Daniel Kindbergs frånvaro.
– Klart jag är chockad av situationen. Frustrerad. Men jag sparar några superlativ tills det är helt åt helvete. Där är vi inte än, säger Andnor.

Annons
Läs ocksåTonåring byggde termosbomber åt kriminella hemma i lägenheten – nu vräks hela familjenTermosbomb

Efter styrelsemötet hålls även en pressträff klockan 13.30.

Läs också Extopp i USA:s Centralbank misstänkt för brott i svensk port – falska underskrifter i mystiskt bolag Så tvättade ekobrottslingarna 180 miljoner i lyxiga hyreshuset: ”Medhjälp till bedrägerier” Estniska husets vd: "Den här kopplingen är besvärlig" Kriminell miljonrullning i lyxiga porten – med hyresvärdens hjälp: "Ekobrottsfabrik"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.