Annons

Klagande granne riskerar uppsägning

Helsingborg Helsingborgshem tröttnade på hyresgästens ständiga klagande på grannfamiljen. Efter flera resultatlösa möten hotade bolaget med uppsägning om klagomålen fortsatte. Nu har den klagande hyresgästen vänt sig till hyresnämnden för att få hjälp.

De senaste två åren har den 40-åriga mannen klagat på familjen som bor under honom. Enligt mannen trakasseras både han och hans son av familjen. De störs också av oljud från lägenheten.

Helsingborgshem har vid flera tillfällen kontaktat både mannen och grannen. Men mötena har varit resultatlösa. Eftersom inga andra av de boende i trappuppgången störs av familjen anser Helsingborgshem att det hela handlar om personliga motsättningar snarare än faktiska störningar.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Trots att både Hyresgästföreningen och Helsingborgshem har meddelat den klagande hyresgästen att de inte anser sig kunna göra något ytterligare åt situationen har klagomålen fortsatt att strömma in till bostadsbolaget.

Annons

För att få stopp på klagomålen har bolaget skickat brev till hyresgästen där de skriver att de uppfattar hans klagomål som trakasserier både mot bolaget och mot den berörda grannen. I breven uppmanas mannen att omedelbart sluta med sina klagomål annars riskerar han att bli vräkt.

40-åringen har ansökt om ett åtgärdsföreläggande mot bolaget. Den 11 april behandlas ärendet av hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåParterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningarEn delad bild med en frilagd ung kvinna, en bild över ett bostadsområde och en skylt med texten Helsingborgshem på en tegelfasad.
 

 

Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Kompisen förstörde övervakningskamera – nu vräks hyresgästen Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.