HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klart med köparen till Gävlelägenheterna

Gävle IHF Bostad med lägenheter i bland annat Norrköping, Karlstad och Växjö blir ny ägare till 737 av Gavlegårdarnas lägenheter. Företagets ägs av bland andra ICA-handlarna.

I ett pressmeddelande skriver Gavlegårdarna att de ”känner att det är en seriös köpare som precis som oss vill vara en bra hyresvärd och som har ambitioner att bidra till att Gävle utvecklas ytterligare”.

Lägenheterna som nu sålts ligger i Sätra med adresserna Glimmervägen 5 och 7,  Moränvägen 1-7 A-B och 9-11 samt Sicksackvägen 2, 4, 5-7, 9, 10, och 13-15, och i Bomhus med adresserna Holmsundsallén 1-23 och Nygårdsvägen 4-10,12-22. Köpesumman var 468 miljoner kronor och pengarna ska enligt Gavlegårdarna användas till nybyggnation.

Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Mårten Gulin, förhandlingschef på Hyresgästföreningen, känner inte till IHF Bostad. 

– IHF Bostad är en ny aktör som ägare av lägenheter i Gävle så jag kan inget säga om dem. Men jag tycker är tråkigt är att kommunala Gavlegårdarna känner sig tvungna att sälja med den goda ekonomi de har. Och vi vet av erfarenhet att de som köpt av Gavlegårdarna tidigare i sin tur har sålt lägenheterna vidare efter något år, säger Mårten Gulin.

Annons

Förhandlingsledare Owe Hellberg står fast i den kritik som tidigare riktats mot beslutet att sälja de 737 lägenheterna:

Läs ocksåTvå lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

– Vi vet inte hur det blir med HLU, hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll, och inte med boinflytandemedlen. Och faktum kvarstår ju att hyresgästerna förlorar sina förmåner i form av extra köpoäng och bytesmöjligheter nu när de inte längre är hyresgäster hos Gavlegårdarna.

IHF Bostad ägde innan köpet i Gävle sammanlagt 2 000 lägenheter i Norrköping, Karlstad, Nyköping, Nynäshamn, Väsby och Växjö.

Företaget ägs av ICA-handlarnas förbund och Möller & Partners. Det senare företaget äger redan en del industrifastigheter i Gävle i Hemlingby och på Sörby Urfjäll bland annat men de har hittills inte ägt några hyreslägenheter i kommunen.

Annons
Läs ocksåHyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska låsUlla Öderyd Åberg till vänster med långt ljusbrunt hår, ljusgrå mössa och halsduk, mörk vinterjacka, blåjeans som är upprullade nertill och svarta kängor, lutar armen mot dörrhandtaget till porten. Till höger Inga-Britt Berg i ljusgrå kortare frisyr, glasögon, svart halsduk, ljusgrå yllekappa, blåjeans som är upprullade nertill och mörka sportskor. I förgrunden till vänster om dem syns baklyset, pakethållaren och sadeln på en cykel. Porten har ett elektroniskt lås och Ulla har haft problem att komma in med sin tagg.

I Gavlegårdarnas pressmeddelande säger Möller & Partners VD Henrik Jussi-Pekka att ”köpet är en del av vår långsiktiga strategi att växa inom segmentet bostäder”. Han menar också att affären ”skapar en utmärkt plattform för att växa ytterligare i kommunen”.

Läs också Allt Nils ägde försvann i höghusbranden Cannabisförsäljning inte skäl nog för vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.