HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klart för nya lägenheter på Bredvik

Kronoberg Växjöbostäder tog hem kommunens markanvisningstävling för kvarteret Tunnlandet i stadsdelen Bredvik i Växjö. Nästa år beräknas byggandet av 70 hyresrätter dra igång.

Växjöbostäder planerar för något som beskrivs som en grön oas med trähus inspirerat från Eksjö och Visby.

– Vi vill skapa ett kvarter som påminner om den gamla staden med en tydlig avgränsning mellan det offentliga och privata rummet. Kvarteret ska också präglas av vårt tänk kring miljön; såväl som vår närmiljö som i ett större perspektiv. Känslan för kvarteret kommer vara gedigen, ombonad och inspirerande, säger Martina Johansson från LBE arkitekter i ett pressmeddelande.

Läs ocksåFlyttkedjor når inte fram till låginkomsstagare

Carina Herbertsson, projektchef på Växjöbostäder, säger i pressmeddelandet:

– Vi är glada över möjligheten att bygga bostäder på Bredvik. Det är ett välkommet tillskott i vår markportfölj och vi ser stora möjligheter med platsen där miljön kommer att stå i centrum.Vi ser en möjlighet att genom detta projekt kunna öka vår kunskap i hållbart byggande där vi i allmännyttan vill vara i framkant.

Förslaget består av 70 hyresrätter men Växjöbostäder ska även utreda möjligheterna för ägarlägenheter. Målet är att de nya lägenheterna börja byggas under 2019.

Läs ocksåHyran höjs 2,7 procent hos Växjöbostäder
Läs också Här finns allt om stadsflytten De vill frigöra stora hem Ockelbogårdar vill sälja hus för att minska underhållsberget

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.