Annons

Klartecken för försäljning i Lulebo

Luleå En politisk majoritet sa ja. Lulebos bestånd ska krympas med hjälp av utförsäljning. 3000 allmännyttiga lägenheter i Luleå ska bli privata.

För en dryg månad sedan sedan beslutade kommunstyrelsen i Luleå att Lulebo skulle få nya ägardirektiv. Och det var inga försök att linda in vad den politiska S-ledningen vill ha; fler privata fastighetsägare och mindre allmännytta. 3000 lägenheter skulle få nya ägare. Och som Hem & Hyra kunde berätta då, har kommunen redan varit i kontakt med bland andra Rikshem, som ännu inte äger något norr om Uppsala, och Nordhalla, som i december köpte över tusen lägenheter i Skellefteå. Kommunen tror att det kommer att byggas fler nya bostäder om nya fastighetsföretag får upp ögonen för Luleå.

Men kommunfullmäktige skulle fortfarande fatta det slutliga beslutet. Hyresgästföreningen tillhör de som inte tror på en minskning av lägenheter i allmännyttan. Det har gjorts försök att stoppa planerna, bland annat genom debattartiklar och manifestationer.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Men det hjälpte inte. Det blev en majoritet i kommunfullmäktige för försäljningen. Enligt kommunledningen är det inte hela områden som ska säljas, utan snarare enskilda fastigheter i olika områden. 

Annons
Läs också Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby Jättelikt borrprojekt skapar kaos för hyresgäster Strulet på seniorboendet tog knäcken på Kristina - flyr och förlorar 27 års ködagar Är du länge i källaren - då kan larmet gå Hyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.