Annons

Klartecken för jättebygge i storstäderna

Nyheter Regeringen har godkänt finansieringen av den nationella satsningen på infrastruktur och bostadsbyggande. Därmed ser jätteprojektet som ska leda till 193 000 nya bostäder ut att bli verklighet.
Foto: Gry Ellebjerg/Pixabay
En fyrspårsutbyggnad mellan Uppsala och Stockholm planeras påbörjas 2024.

I början av juni presenterade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och klimatminister Isabella Lövin (MP) regeringens nationella plan för infrastrukturen fram till år 2029. En satsning som totalt motsvarar 700 miljarder kronor.

Jättesumman ska bland annat bidra till att göra Sverige till ett fossilfritt välfärdsland och innebär den största järnvägssatsningen i modern tid.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under torsdagen meddelade regeringen att man nått beslut angående den del av satsningen som kallas Sverigeförhandlingen, vilken går ut på att samordna infrastrukturprojekt med bostadsbyggande i landets kommuner.

Annons

Det innebär att avtalen om finansiering för ett ökat bostadsbyggande i storstäderna nu är godkända. Totalt har kommunerna i de tre storstadsregionerna i samband med infrastruktursatsningarna åtagit sig att bygga 193 130 nya bostäder fram till 2029.

Den åtgärd som möjliggör flest bostäder är en fyrspårsutbyggnad mellan Uppsala och Stockholm.

Annons
Läs också"Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning
Läs också Kommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam” Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.