HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klartecken för jättebygge i storstäderna

Nyheter Regeringen har godkänt finansieringen av den nationella satsningen på infrastruktur och bostadsbyggande. Därmed ser jätteprojektet som ska leda till 193 000 nya bostäder ut att bli verklighet.
Foto: Gry Ellebjerg/Pixabay
En fyrspårsutbyggnad mellan Uppsala och Stockholm planeras påbörjas 2024.

I början av juni presenterade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och klimatminister Isabella Lövin (MP) regeringens nationella plan för infrastrukturen fram till år 2029. En satsning som totalt motsvarar 700 miljarder kronor.

Jättesumman ska bland annat bidra till att göra Sverige till ett fossilfritt välfärdsland och innebär den största järnvägssatsningen i modern tid.

Läs ocksåMinskat byggande 2018 – men inte i Malmö och Göteborg

Under torsdagen meddelade regeringen att man nått beslut angående den del av satsningen som kallas Sverigeförhandlingen, vilken går ut på att samordna infrastrukturprojekt med bostadsbyggande i landets kommuner.

Det innebär att avtalen om finansiering för ett ökat bostadsbyggande i storstäderna nu är godkända. Totalt har kommunerna i de tre storstadsregionerna i samband med infrastruktursatsningarna åtagit sig att bygga 193 130 nya bostäder fram till 2029.

Den åtgärd som möjliggör flest bostäder är en fyrspårsutbyggnad mellan Uppsala och Stockholm.

Läs ocksåByggheta Örebro har svalnat
Läs också Gävle i byggtoppen - även Dalarna ökar Gårdstens centrum byggs ut Poseidon förlorade principstrid om byggbuller

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.