Annons

Klassiskt miljonprogramsområde växer med 1 800 bostäder

Malmö Holma och Kroksbäck ligger inte längre i Malmös utkant. Nu ska området växa med 1 800 bostäder vilket innebär en ökning med 50 procent jämfört med idag.

På stadsbyggnadsnämndens senaste sammanträde fick ledamöterna se ett planprogram för Holma och Kroksbäck som bland annat innehöll 1 800 nya bostäder med blandad upplåtelse form. I takt med utbyggnaden av Hyllie och Hylliebadet har Holma  och Kroksbäck gått från att ligga i stadens utkant till att bli en bro mellan det gamla och nya Malmö. Nu planeras, förutom bostäderna, en utbyggnad av Kroksbäcksparken, en omgörning av Pildammsvägen och Lorensborgsgatan till mer stadsmässiga gator och fler butiker och lokaler i bottenplan på nya fastigheter. Cykelstråket från Malmö centrum genom Pildammsparken och Kroksbäcksparken till Hyllie utvecklas till en boulevard för cyklar.

– Holma och Kroksbäck öppnas gentemot resten av staden. Isolerande barriärer i form av trafikleder byggs om till täta, varierade stadsmiljöer på människornas villkor snarare än bilarnas, säger Karolina Skog (MP), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.