HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klassiskt miljonprogramsområde växer med 1 800 bostäder

Malmö Holma och Kroksbäck ligger inte längre i Malmös utkant. Nu ska området växa med 1 800 bostäder vilket innebär en ökning med 50 procent jämfört med idag.

På stadsbyggnadsnämndens senaste sammanträde fick ledamöterna se ett planprogram för Holma och Kroksbäck som bland annat innehöll 1 800 nya bostäder med blandad upplåtelse form. I takt med utbyggnaden av Hyllie och Hylliebadet har Holma  och Kroksbäck gått från att ligga i stadens utkant till att bli en bro mellan det gamla och nya Malmö. Nu planeras, förutom bostäderna, en utbyggnad av Kroksbäcksparken, en omgörning av Pildammsvägen och Lorensborgsgatan till mer stadsmässiga gator och fler butiker och lokaler i bottenplan på nya fastigheter. Cykelstråket från Malmö centrum genom Pildammsparken och Kroksbäcksparken till Hyllie utvecklas till en boulevard för cyklar.

– Holma och Kroksbäck öppnas gentemot resten av staden. Isolerande barriärer i form av trafikleder byggs om till täta, varierade stadsmiljöer på människornas villkor snarare än bilarnas, säger Karolina Skog (MP), stadsbyggnadsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.
Läs också Nu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidare Amir lurades av hyresbedragaren - hela familjen blev hemlös efter bluffen Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.